FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EMEKLİ-MEMUR ZAMMI SON DAKİKA 2023: Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak, kaç TL? Enflasyon farkı ne kadar? TÜİK enflasyon oranını açıkladı

Memur ve emekli zammına yön verecek Mayıs ayı enflasyon oranı açıklandı. Emekli zammı ile memur maaş zammı üzerinde kritik öneme sahip enflasyon oranı yılın beşinci ayı için yüzde 0,04 oldu. Böylece emekli ve memur maaşları 5 aylık zam oranı da netleşmiş oldu. Refah payı hariç emekliye zam ve memur zammı nihai rakamlarına ise son 1 veri kaldı. Peki 2023 Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak, kaç TL? İşte, Memur ve emekli maaşı zammı ile ilgili merak edilenler...

EMEKLİ-MEMUR ZAMMI SON DAKİKA 2023: Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak, kaç TL? Enflasyon farkı ne kadar? TÜİK enflasyon oranını açıkladı

Memur ve emekli zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri 5 Haziran 2023 Pazartesi günü TÜİK tarafından Mayıs ayı için yapılan enflasyon oranı açıklaması nedeniyle yakından takip ediliyor. Emekli zammı ile memur maaş zammı üzerinde kritik öneme sahip enflasyon oranı yılın beşinci ayı için yüzde 0,04 oldu. Refah payı hariç emekliye zam ve memur zammı nihai rakamlarına ise son 1 veri kaldı. İşte, konuya ilişkin detaylar...

MAYIS AYI ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI

TÜİK enflasyon oranı açıklandı.

TEFE TÜFE'ye göre belirlenen TÜİK enflasyon rakamları memur ve emekli maaşı zamları ile Haziran ayı kira artış oranına yön verecek.

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre tüzde 0,04, bir önceki yılın Aralık ayına göre %15,26, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,59 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 63,72 olarak gerçekleşti.

r1

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 19,49 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %68,98 ile lokanta ve oteller oldu.

p1

EMEKLİ VE MEMUR 5 AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası 5 aylık emekli ve memur zam oranı belli oldu.

Kesin oran Temmuz ayı başında açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile netleşecek.

Yayımlanan verilere göre:

  • 5 aylık enflasyon oranı: Yüzde 15,26
  • 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 15,26
  • Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8
  • Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6
  • 5 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 7,26
  • 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 13,26

MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Konuya dair son açıklama AK Parti Meclis Grubu Başkanlığı’na getirilen Abdullah Güler'den geldi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLACAK

Güler yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Temmuz ortasına takadar ekonomik olarak vaatlerimizi içerecek, gerek emeklilere, gerek asgari ücret ile çalışanlar, gerek memur maaşlarının 22 bin TL'ye yükseltilmesi vaatlerimiz konusunda çalışmalarımızı arkadaşlarımız devam ettiriyor”

1 (3)

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşı zammı ve memur zammı konusunda gelişmeler merak konusu olurken beklenen açıklama görevi İsmet Yılmaz’dan devralan Güler'den geldi. Meclis’in işleyiş takvimi oldukça yoğun geçecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltilmesi sonrası bu rakamın üzerinde aylık alanlar için de düzenleme yapılacağını açıklamıştı.

AK Parti Meclis Grubu Başkanlığı’na getirilen Abdullah Güler' konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“En düşük maaşın üzerinde aylık alanların kriter ve özlük hakları en düşük maaş alanlarla eşitlendi”

Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Refah payının dağıtımı ile beraber çalışma yapılıyor. 15 Temmuz hem memurlar hem de memur emeklileri açısından önem arz ediyor. O tarihe kadar en azından bu vaatlerimizi içeren bir kanun tasarısını görüşmüş olacağız”

p3

NİSAN AYI ENFLASYON ORANI

Nisan ayı enflasyon oranı 3 Mayıs 2023 tarihinde TÜİK tarafından yayımlandı.

TÜİK verilerine göre, enflasyon oranı Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,39, yıllık bazda ise yüzde 43,68 olarak kayıtlara geçti.

Böylece milyonlarca vatandaşın gelirini artıracak Temmuz zammı için geriye sadece 2 aylık veri kaldı. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranı sonrası netlik kazanacak.

Nisan ayı enflasyon rakamları ile beraber 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zam oranı belli oldu. Buna göre, 4 aylık enflasyon oranı yüzde 15,22 olarak hesaplandı.

p4

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler