FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SGK'dan emeklilerin beklediği açıklama geldi: Ödemeler başladı!

SGK'dan emekli ikramiyelerine ilişkin son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca emeklinin beklediği gün geldi. 3 bin TL'ye yükseltilen bayram ikramiyelerinin ödemeleri bugün başladı. Ödemeler 5 Nisan'a kadar sürecek. Kimler, ne zaman bayram ikramiyesini alacak? SGK'nın açıklamasında ödeme takvimi de açıklandı.

SGK'dan emeklilerin beklediği açıklama geldi: Ödemeler  başladı!

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri dikkat! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilerin beklediği açıklamayı yaptı, Ramazan Bayramı ikramiyelerini bugün itibarıyla ödemeye başladığını duyurdu. Bayram ikramiyelerinde ödemeler 5 Nisan'a kadar sürecek. İkramiyelerden Mart 2024 tarihine kadar başvuran EYT'liler ve yeni emekli olanlar da yararlanabilecek.

iStock-1292784439

KİMLER ALABİLİYOR?

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyesinden kimlerin faydalanacağı da emeklilerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Bu kapsamda vefat eden sigortalıların yakınları ile dul ve yetim maaşı alanlar hisseleri oranında ikramiye alabiliyor.

P3

EYT’LİLER VE YENİ EMEKLİ OLACAKLAR DA YARARLANACAKLAR

İkramiye tarihlerinden önce emeklilik başvurusu yapan EYT'liler ya da emekli olmak isteyen sigortalılar da ikramiye ödemelerinden yararlanıyor.

Mart 2024 tarihine kadar başvuran EYT'liler her iki ikramiyeyi alırken Mayıs 2024 sonuna kadar başvuran emekliler sadece Kurban Bayramı ikramiyesini alacak.

P7

SGK'DAN AÇIKLAMA GELDİ, ÖDEME TAKVİMİ BELLİ OLDU

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyelerini bugün itibarıyla ödemeye başladı. SGK'dan yapılan açıklamaya göre, SSK kapsamında gelir ve aylık alanlardan maaş ödeme günü ayın 17 ve 18'i olanların bayram ikramiyeleri hesaplarına yatırıldı.

Maaş ödeme günü ayın 19, 20, 21 ve 22'si olanlara yarın, 23, 24, 25 ve 26'sı olanlara ise 4 Nisan'da ikramiyeleri ödenecek.

Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların tamamına 5 Nisan'da ödeme yapılacak.

Emekli Sandığı kapsamında gelir ve aylık alanlardan maaş ödeme günü ayın 1 ve 2'si olanlara da bayram ikramiyeleri ödenmeye başlandı.

Maaş ödeme günü 3, 4 ve 5'i olanlara ise 3 ile 5 Nisan arasında ikramiyeleri ödenecek.

GKI5LyjWAAAqw-S

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler