FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? SSK ve BAĞKUR'lunun en düşük emekli maaşı kaç TL oldu? 11 milyon kişiyi etkileyecek düzenleme Meclis'te!

En düşük emekli maaşı zammı ile ilgili bir son dakika açıklaması daha geldi. 5 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı zam açıklamasının ardından değişiyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı zam teklifini Meclis'e sunacaklarını söyledi. Bağ-Kur ve SSK emekli maaşı hesaplama ekranı arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Peki, Bağ-Kur ve SSK'lılar için en düşük emekli maaşı ne kadar oldu, kaç TL?

En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? SSK ve BAĞKUR'lunun en düşük emekli maaşı kaç TL oldu? 11 milyon kişiyi etkileyecek düzenleme Meclis'te!

En düşük emekli maaşı gelen zamla 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasını içeren torba teklif, TBMM'ye sunuldu. Açıklamada, 7 bin 500 TL üzeri maaş alanlara zam yapılmayacağı aktarıldı. En düşük emekli maaşı ile ilgili detaylar zam haberleri sonrası merak konusu oldu. İşte Bağ-Kur ve SSK emekli maaşı hesaplama ekranı...

p1

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük emekli maaşı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, miktarın 2 bin TL arttırılarak 7 bin 500 TL olacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde konuk olduğu bir televizyon programında "5 bin 500 lira olan emekli aylığını 2 bin lira artırıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasını içeren torba teklif, TBMM'ye sunuldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde çerçevesinde en düşük maaş alanların maaşı 7 bin 500'e çıkacak. EYT kapsamına girenlerde 5 bin 500 alanlar vardı, onlarınki de 7 bin 500'e çıktı. Bundan SSK, Bağ-Kur'lular faydalanacaktır. 11 milyona yakın bir vatandaşın bundan faydalanacağını tahmin ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

TÜM EMEKLİLER ZAMDAN FAYDALANABİLECEK Mİ?

Kanun çerçevesinde hesaplama yöntemlerine göre şu anda 7 bin 500 TL'den aşağıda emekli maaşı alan kimse onların maaşı doğrudan 7 bin 500'e çıkarılacak. 7 bin 500'ün üzerindeki maaşlar aynı kalacak.

2

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun vatandaşlara sunduğu emeklilik yaşı ve maaş hesaplama robotu sayesinde emekli aylığı sorgulanabiliyor.

Emekli maaşı hesaplama ekranı erişime açıldı.

SGK HESAPLAMA EKRANI- TIKLAYINIZ

3

SGK emekli maaşı sorgulama işlemi ekranı üzerine TC Kimlik Numarası bilginizi girmeniz gerekiyor. SK Sicil Numarası bilginizi, baba adınızı, nüfusa Kayıtlı olduğunuz ili ve doğum tarihinizi girin. Ardından sorgulama butonuna tıklayarak sonuçlara ulaşabilirsiniz. Prim günü sayısı 3600'den az olan vatandaşların emekli aylık bilgisi görünmeyecektir.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ne zaman emekli olurum robotunu kullanarak tablo ile net bir şekilde emekli olacağınız yaşı kolayca öğrenebilirsiniz.

SGK

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4B Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar ise e-Devlet sistemine giriş yaparak kolayca alacakları maaş tutarını görüntüleyebilirler. Bu işlem için hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B Emekli Maaşı Hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçeneklerini seçmeniz gerekmektedir.
4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA-TIKLAYINIZ

emekli-memur-zammı

4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Bu hesaplama işlemini SGK'nın sitesinden ya da e-Devlet sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Hesaplama işlemi için link üzerinden açılan ekrandan istenen bilgileri doldurmanız gerekiyor.
4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA-TIKLAYINIZ

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler