FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erken emeklilikte var mı? İşte erken emeklilikte son durum

Erken emeklilikte var mı? sorusuna yanıt Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan geldi. SGK'nın yapacağı çalışmalara değinenen Müezzinoğlu, erken emeklilik konusunda çalışmaların başladığını onayladı.

Erken emeklilikte var mı? İşte erken emeklilikte son durum

Çalışma hayatı içerisinde yer alan vatandaşlar için heyecanlandıran bir gelişme yaşanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), erken emeklilik konusunda çalışmalarına başladı. Buna göre erken emeklilik konusunda bir rapor hazırlanarak yasa tasarısı haline getirilecek ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacak. Erken emeklilik konusunda çalışmaların başladığını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'da onayladı.

Seçimlerden önce, özellikle sağlık çalışanları konusunda erken emeklilik üzerine olumlu açıklamalarda bulunan hükümet, konuyu Ağustos ayında toplu sözleşme görüşmelerinde de ele almış ve her hizmet kolunun bu yönde bir talepte bulunması üzerine bu alanda araştırmalarda bulunacak bir komisyon oluşturma yönünde karar almıştı. Bu kararın ardından düğmeye basıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde bir komisyon oluşturuldu ve bu komisyon çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından kimlere hangi koşullarda yıpranma payı verileceğine yönelik ön metinler oluşturulacak ve çalışma sonucunda hazırlanacak rapor bir yasa tasarısı haline getirilerek TBMM'ye sunulacak.

Erken emeklilikten faydalanması beklenen ilk meslek grubu arasında sağlık çalışanları yer alıyor. Öte yandan sağlıkçıların ardından öğretmenler, postacılar, itfaiyeciler, mühendisler, tekniker, teknisyen ve kimyacılar da erken emekliliğin önün açılması beklenen gruplar arasında yer alıyor. Ayrıca eğer beklenen karar çıkarsa 900 bin öğretmen de yıpranma payı alarak emekliliğini öne çekecek.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuyla ilgili, "Sağlık çalışanlarımıza yıpranma payı, fiili hizmet zammı ve hekimlerimizin emeklilik haklarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki günlerde inşallah huzurlarınıza getirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler