FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esnafa destek kredisinde yeni düzenleme! Bakan Bolat açıkladı: Üst limit yükseldi, kredi kapatma şartı ise...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat esnafa destek için verilen kredilerde üst limitin artırıldığını açıklarken kredi kapatma şartına yönelik de önemli detayı duyurdu.

Esnafa destek kredisinde yeni düzenleme! Bakan Bolat açıkladı: Üst limit yükseldi, kredi kapatma şartı ise...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnaf ve sanatkârlara verilen kredilerdeki yeni düzenlemelerin detaylarını açıkladı. Kredide üst limit 750 bin TL'ye yükseldi. Depremzede esnaf hibe almış olsa da kamudan faiz indirimli kredi kullanabilecek.

Bakan Bolat X hesabından yaptığı paylaşımda, "Bakanlığımıza bağlı kredi ve kefalet kooperatiflerimiz aracılığıyla esnaf ve sanatkârlarımıza Halkbank’tan kullandırmakta olduğumuz genel işletme kredilerinde şahıs üst limitini 650 bin liradan 750 bin liraya yükselttik.Ayrıca esnaf ve sanatkârlarımızın yeni kredi taleplerinde mevcut kredilerini kapatma şartı da aranmayacak.Ticaret erbabımızın bu önemli taleplerini karşılamış olmanın memnuniyeti içerisindeyiz.Tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

DEPREMZEDE ESNAF HİBE ALMIŞ OLSA DA KAMUDAN FAİZ İNDİRİMLİ KREDİ KULLANABİLECEK

Deprem bölgesindeki KOBİ'ler ve mikro işletmeler, son 5 yılda diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz veya hibe niteliğindeki desteklerinden faydalanmış olsalar bile, faiz indirimli KOSGEB kredilerinden yararlanabilecek.

"Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin" Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mevcut düzenlemede başvuru tarihi itibarıyla son 5 yıl içinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz ve/veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan esnaf ve sanatkarlara Karar kapsamında aynı işletme için aynı konuda faiz indirimli kredi kullandırılmıyor.

Kararda yapılan değişiklikle KOSGEB ile Dünya Bankası arasında 1 Ağustos 2023 tarihinde imzalanan kredi anlaşması kapsamında "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Programı"ndan yararlanan esnaf ve sanatkarlar anılan düzenlemeden istisna tutuldular.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler