FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EVDE BAKIM MAAŞI ne kadar oldu, kaç TL? Evde bakım maaşı alanlara müjde! 2023 asgari ücret zammının ardından...

Evde bakım maaşının ne kadar olduğu geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan asgari ücret açıklaması sonrası internette araştırılıyor. Evde bakım maaşı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret dün duyuruldu. Peki, evde bakım maaşı ne kadar olacak, artacak mı? İşte ayrıntılar...

EVDE BAKIM MAAŞI ne kadar oldu, kaç TL? Evde bakım maaşı alanlara müjde! 2023 asgari ücret zammının ardından...

Evde bakım maaşı asgari ücrete yapın zam ile birlikte yükseldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada "Ne emekçilerimizin haklarının yenmesine ne işverenlerimizin üzerine altından kalkamayacakları yük bindirilerek istihdamın zarar görmesine rıza gösteririz." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin net 8 bin 500 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Maaşlara yüzde 54,55 zam yapıldı. Bu artışla orantılı olarak evde bakım maaşı da arttı. İşte ayrıntılar...

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

2022 yılında Evde bakım maaşı ödemeleri aylık 3 bin 336 TL olarak yapılıyor. Evde bakım maaşına % 10 zam gelirse 3699 TL, % 20 zam gelirse 4 bin 3 TL, %30 zam gelirse 4 bin 336 TL olacak.

Engelli aylığı artış göstererek en yüksek 2609,11 liraya yükseldi. Yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar 1738,4 TL, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar 2609,11 TL alabilecekler. Engelli yakını olanlar 1738,4 lira maaş alacaklar.

3 BİN 336 TL ÖDEME YAPILIYORDU

Kasım ayında yaptığı açıklamada Evde Bakım Yardımı kapsamında, hak sahibi başına aylık 3 bin 336 lira ödeme yapıldığını hatırlatan Bakan Yanık, şöyle devam etti:
"Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 885 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık.

asgarii

Bu ay 565 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Engellilik alanındaki Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonu ile hareket ederek, engelli bireylerin kendi sosyal çevrelerinde, ayrımcılığa uğramaksızın toplumsal yaşamın her alanına aktif ve bağımsız bir şekilde katılımlarını sağlamak olduğunu da vurgulamak isterim."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler