FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT’de masadaki senaryo… Bakan Bilgin’den tek tip düzenleme açıklaması! EYT bekleyenler bu tarihe dikkat

EYT bekleyenler heyecanla yapılan açıklamaları araştırıyorlar. Emeklilikte yaşa takılanlar son durumu merak ediyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada, ‘Çalışmamız teknik olarak bitti, Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra Meclis'e intikal ettiririz’ demişti. Bakan Bilgin yeni açıklamasında düzenlemenin detaylarını aktardı ve tarih verdi. İşte EYT son dakika haberleri

EYT’de masadaki senaryo… Bakan Bilgin’den tek tip düzenleme açıklaması! EYT bekleyenler bu tarihe dikkat

EYT’nin ne zaman çıkacağı ve masadaki senaryo ile ilgili bilgiler merak ediliyor. EYT'lilerin durumuyla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunun sorulması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ‘Biz 1999 öncesi işe girmiş olanların yaş sorunu yüzünden emeklilikte karşılaştıkları sorunun çözümüne dönük düzenleme hazırlığı içerisindeyiz. Bu tek tip bir düzenleme. Bazı televizyonlarda uzman diye elinde kalemle hesaplamalar yapıyorlar, bu rakamlar onlar açısından maalesef doğru değil.’ dedi.

EYT HAKKINDA BAKAN BİLGİN’DEN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
EYT'lilerin durumuyla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunun sorulması üzerine Bilgin şunları söyledi:
"Biz 1999 öncesi işe girmiş olanların yaş sorunu yüzünden emeklilikte karşılaştıkları sorunun çözümüne dönük düzenleme hazırlığı içerisindeyiz. Bu tek tip bir düzenleme. Bazı televizyonlarda uzman diye elinde kalemle hesaplamalar yapıyorlar, bu rakamlar onlar açısından maalesef doğru değil. Ellerinde veriler yok. Bütün çalışanların yaşı, günü ve prim sayısı gibi tüm veriler elimizde. O gerçek veriler üzerinde çalışıyoruz.

eyt

Aralık ayında bunu Meclise intikal ettireceğimizi kamuoyuna açıkladık ve sayın Cumhurbaşkanı'mıza da bu konuda bilgi verdik."
Staj ve çıraklık dönemi sigortaların EYT için başlangıç sayılıp sayılmayacağıyla ilgili bir soruya Bilgin, "Onlar farklı. Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem." yanıtını verdi.
EYT konusunda bir düzenlemenin çıkacağını bildiren Bilgin, bu düzenlemenin ayrıntılarını gerekli hesaplamaların ardından kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler