FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT'de son durum ne, kimleri kapsıyor? Bakan Nebati'den EYT açıklaması! 1,5 milyon kişiyi yakından ilgilendiriyor!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Konuya ilişkin son açıklama geçtiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapıldı. Bakan Nebati paylaşımında Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışmalar yapıldığını belirtip detayları aktardı. Peki, EYT'de son durum ne? Emeklilikte Yaşa Takılanlar kimleri kapsıyor, şartları ne?

EYT'de son durum ne, kimleri kapsıyor? Bakan Nebati'den EYT açıklaması! 1,5 milyon kişiyi yakından ilgilendiriyor!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri emeklilikte yaşa takılan kişiler tarafından yakından takip ediliyor. EYT ile ilgili dün Twitter'da paylaşımda bulunan Bakan Nebati işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullaıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketini hazırlamak için bakanlıkca çalışmaların başlatıldığını belirtti. İşte İşte 3 Aralık 2022 Cumartesi günü itibariyle EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri...

EYT'DE SON DURUM?

EYT konusuna ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıklamasında "Emeklilikle ilgili 3 şey biliyorsunuz; yıl, prim ve yaş meselesidir. Burada hem beklentileri karşılayabilecek hem rasyonel adımlar atılacak. Teknik bir konu, istenilenler neler, onları biliyoruz." ifadelerini kullandı.

EYT'ye ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"EYT'de çalışmalar son aşamaya geldi. Bütçeden sonra daha da somut bir şekilde ele alınacaktır. Son aşamaya geldiğini söyleyebiliriz artık. Bu yıllar içerisinde kilitlenmiş bir konu. Bizden önceki dönemden devraldığımız bir problem. EYT'li vatandaşlarımızın talepleri var, sıkıntıların giderilmesine yönük beklentileri var. Bütçe meselesi, özel sektör meselesi gibi çok dinamikli bir mesele. Cumhurbaşkanımız çözüm iradesini ortaya koydu. Son aşamaya geldiğini söyleyebilirim."

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

Yasa çıktığı anda şartları sağlayan 1,5 milyonu aşkın vatandaş SGK'ya başvurarak emekli olabilecek. Bu rakam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Haziran ayında yaptırdığı analiz sonrası ortaya çıktı. Bu nedenle yasa çıktığında ilk anda emekli olacakların sayısının daha da artması bekleniyor.

EYT

EYT YASASI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Sabah Gazetesi'nden Mete Dirice'nin haberine göre; 3600 ek gösterge çalışması sonrası öncelikli gündem halini alan EYT düzenlemesinin taslağı tek formül şeklinde teknik olarak tamamlandı. Düzenlemenin Aralık ayında Meclis'e sunulması, 15 Ocak 2023 tarihinde de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

EYT4

2 ŞARTI SAĞLAYAN HEMEN EMEKLİ OLACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla oluşturulan taslak çalışmada yaş şartı yok. Buna göre 8 Eylül 1999 öncesinde emeklilik sigortası girişi olan ve prim ile sigortalılık süresini dolduranlar hemen emekli olabilecek.

BAKAN NEBATİ'DEN 'EYT AÇIKLAMASI: HAZIRLIKLAR BAŞLATILDI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından çalışmalar yapılmaktadır.

Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır."

t1

t2

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler