FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT'de YAŞ SINIRI var mı? EYT yaş sınırı kaç olacak? EYT yaş sınırı son dakika açıklamaları!

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği emeklikte yaşa takılanlar düzenlemesinde sona yaklaşıldı. Dün Beştepe'de gerçekleştirilen kabine toplantısında EYT düzenlemesinin detayları netlik kazandı. Peki, EYT'de YAŞ SINIRI var mı? EYT yaş sınırı kaç?EYT'de 46-48 yaş iddiası geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. İşte konu hakkında tüm detaylar...

EYT'de YAŞ SINIRI var mı? EYT yaş sınırı kaç olacak? EYT yaş sınırı son dakika açıklamaları!

EYT'de yaş sınırı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Çok sayıda vatandaşın heyecanla beklediği EYT'nin detayları geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aktarıldı. Birçok kişi internette konuya dair araştırma yapıyor. Peki, EYT'de YAŞ SINIRI var mı? EYT yaş sınırı kaç? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ınKabine Toplantısı sonrası konu hakkında yaptığı son dakika açıklamaları...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMASI

Dün düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrete kişi başına verdiğimiz devlet katkısını 250 liraya çıkardık. Geçtiğimiz yıl alınan gelir ve damga vergilerini kaldırmıştık. Yeni asgari ücretin çalışanlarımıza, işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin kazancını çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız. Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. EYT'yi de yakında tamamlıyoruz. Amacımız yılbaşından önce gündemden çıkarmak.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine sonrası yaptığı açıklamada "EYT'yi yakında tamamlıyoruz. Amacımız yılbaşından önce gündemden çıkarmak" diye konuştu.

Kabine sonrası EYT ile ilgili gelen soruya yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bu hafta açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

EYT'DE YAŞ SINIRI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de yılın son kabine toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi olmak üzere birçok kritik başlık ele alındı.

Yaş şartı olmaması halinde en erken emeklilik yaşının 43 olacağını belirten Karakaş, "Vatandaş işe girdiği zaman hakkı olanı istiyor. O zaman emekli sandığı, 25 yılı doldurana emeklilik hakkı veriyordu. Bizim emeklilik sistemimizle çok oynandı. Geçmiş yıllarda 38 yaşında bile emeklilik mümkün olabiliyordu. Yaş olayına gelecek olursak, EYT ile ilgili bir paket hazırlandı. Yaş aralıklarının maliyetleri ve yaş şartı olmaksızın EYT düzenlemesinin maliyeti hesaplandı. Kararı Cumhurbaşkanımız verecek" dedi.

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hamza Dağ'dan EYT'de yaş düzenlemesiyle ilgili açıklama geldi.

**Dağ, yaptığı açıklamada 'Net bir şekilde şunu söyleyebilirim, bakanlıktan aldığımız bilgiler çerçevesinde. Milletimizin maksimum memnuniyetini oluşturacak bir çalışma ortaya konacak.' dedi.

EYT

EYT YAŞ SINIRI KAÇ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yılın son toplantısı öncesinde EYT ile ilgili çok kritik bir açıklamada bulundu. Daha önce 1,8 milyon kişinin EYT kapsamında yer aldığını aktaran Bakan Bilgin bu rakamın 1,9 milyon olduğunu belirtti.

Bakan Bilgin yaş sınırlaması için ‘evet’ demezken, ihtimal dahilinde olabileceğini dile getirdi ve, “İhtimal dahilindedir, değerlendirilecektir. Dikkat ederseniz olacak demiyorum, netleşmedi” ifadelerini kullandı.

EYT

46-48 YAŞ İDDİASI GÜNDEMDE!

Bakan Bilgin'in açıklamaları sonrası kulislerde yaş sınırı ile ilgili yeni bir iddia gündeme gelmeye başladı. Masada iki seçeneğin olduğu belirtilirken, ya yaş sınırı kadınlarda 46 ve erkeklerde 48 olarak belirlenecek ya da herhangi bir sınır olmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler