FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT SON DAKİKA 27 Ocak 2023: EYT ne zaman Meclis'e sunulacak, başvurular ne zaman başlayacak? Tarih belli oldu!

EYT ile ilgili son dakika açıklaması AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından yapıldı. EYT'nin Meclis'e geleceği tarih belli oldu. EYT ne zaman Meclis'e sunulacak, başvurular ne zaman başlayacak? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte 27 Ocak 2023 Cuma günü itibarıyla Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışmada son durum...

EYT SON DAKİKA 27 Ocak 2023: EYT ne zaman Meclis'e sunulacak, başvurular ne zaman başlayacak? Tarih belli oldu!

EYT son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), EYT düzenlemesini içeren kanun teklifi, AK Partili milletvekillerinin imzasına açıldı. İmzaların tamamlanmasıyla birlikte yasa teklifinin kısa sürede Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor. Peki, EYT yasalaştı mı? EYT başvuruları ne zaman başlayacak? İşte EYT'yle ilgili son açıklamalar...

EYT NE ZAMAN MECLİS'E SUNULACAK?

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT kararının açıklanmasının ardından EYT düzenlemesinin ne zaman Meclis'e geleceği araştırılıyordu. Konuyla ilgili açıklamalar dikkatle takip edilirken AK Parti'den önemli bir açıklama geldi. Buna göre EYT'nin Meclis'e geleceği tarih belli oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Pazartesi günü EYT düzenlemesini Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz. Pazartesi basın toplantısı ile detaylarını açıklayacağız." dedi.

EYT'LİLER İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Vedat Bilgin de katıldığı canlı yayında EYT konusunda açıklamada bulunmuştu.

Bakan Bilgin konuşmasında şu ifadelere yer vermişti:

''EYT'de ilk maaşların Mart'ın 1'inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Kamudaki EYT'liler emekli olmayacaktır. EYT'li maaşında az zam iddiası doğru değildir.

EYT5

EYT İLK MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, EYT maaşları hakkında açıklamada da önemli bir açıklama yaptı. Zengin, "Hedefimiz mart ayında ilk maaşlarını almalarını sağlamak. Bu bizim niyetimiz ve hedefimiz." dedi.

EYT4

EYT ŞARTLARI NEDİR?

EYT için 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olması gerekiyor. Kadınlar için 20 yıl sigortalılık süresi erkekler için ise 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. 5 bin prim gün sayısı ise diğer şartlar arasında bulunuyor. EYT'de yaş şart aranmayacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler