FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT SON DURUM 27 Aralık 2022 Salı: EYT'de yaş şartı var mı, ne zaman çıkacak? AK Parti'den 1.9 milyon vatandaşı ilgilendiren açıklama

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri, geçtiğimiz gün Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sebebiyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından yakından takip ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arzumuz Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ı yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak" ifadelerini kullandı. Bir açıklama da AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hamza Dağ'dan geldi. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT'de yaş şartı var mı?

EYT SON DURUM 27 Aralık 2022 Salı: EYT'de yaş şartı var mı, ne zaman çıkacak? AK Parti'den 1.9 milyon vatandaşı ilgilendiren açıklama

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili son dakika gelişmeleri, geçtiğimiz gün yapılan Kabine Toplantısı sonrası vatandaşlar tarafından merak edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından konuya dair kapsamlı bir dosya hazırlandığı öğrenildi. Öte yandan Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan dosyada yaş sınırını da içeren seçenekli tabloların yer aldığı biliniyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak? 1.9 milyon vatandaşı ilgilendiren EYT'de yaş şartı var mı? İşte 27 Aralık 2022 Salı günü itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde son durum..

AK PARTİ'DEN 'EYT'DE YAŞ SINIRI' AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hamza Dağ'dan EYT'de yaş düzenlemesiyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Dağ açıklamasında "Net bir şekilde şunu söyleyebilirim, bakanlıktan aldığımız bilgiler çerçevesinde. Milletimizin maksimum memnuniyetini oluşturacak bir çalışma ortaya konacak."

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hamza Dağ yaptığı açıklamada "(EYT'de yaş kriteri olacak mı?) EYT konusu gerçekten en ince ayrıntısına kadar çalışılması gereken ve hiç kimsenin bir mevzuat düzenlemesi yapıldığında 'Ben dışarıda kaldım' demeyeceği bir çalışma. Bakanlık o konuda da bütün ayrıntısına kadar çalışıyor. Net bir şekilde şunu söyleyebilirim, bakanlıktan aldığımız bilgiler çerçevesinde. Milletimizin maksimum memnuniyetini oluşturacak bir çalışma ortaya konacak." ifadelerini kullandı.

1

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

EYT düzenlemesinin bu hafta içerisinde bitirilmesi bekleniyor.

EYT ile ilgili düzenlemenin yakında tamamlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında "Arzumuz EYT'yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak" ifadelerini kullandı.

01

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan EYT açıklaması:

"Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız. Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. EYT'yi yılbaşından önce gündemden çıkaracağız."

2

EYT'DE YAŞ ŞARTI VAR MI?

Çalışanların emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Arzumuz EYT'yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak." dedi.

02

EYT'DE SON DURUM! (27 ARALIK 2022 SALI)

EYT konuusunda Bakan Bilgin de Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin, "EYT'de yaş şartı olacak mı ve ne zaman çıkacak?" sorusunu yanıtladı.

3

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"EYT düzenlemesini bu hafta açıklayacağız. Yaş şartı olup olmayacağını da o gün açıklayacağız."

4

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler