FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT'DE SON DAKİKA! Milyonların merak ettiği sorular yanıt buldu! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İlk maaşlar ne zaman yatacak? 8 Eylül ve yaş şartı detayı...

Son dakika EYT haberleri: Milyonların beklediği EYT düzenlemesi bugün Meclis Başkanlığı’na sunuldu. EYT şartlarındaki detaylarla ilgili açıklama AK Parti’den geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT'ye ilişkin kanun teklifindeki detayları aktardı. Prim günü ve sigortalılık süresini tamamlayan herkes emekli olabilecek. Peki EYT ne zaman çıkacak? İlk maaşlar ne zaman yatacak? İşte EYT’de son durum…

Son dakika: “EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman çıkacak?" soruları gündemdeki sıcaklığını korurken gözler Ankara’ya çevrilmişti. Milyonların beklediği düzenleme bugün Meclis Başkanlığı'na sunuldu. EYT düzenlemesi için emeklilik şartları, askerlik, doğum borçlanması, staj gibi konularda soru işaretlerini giderecek açıklama AK Parti'den geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu EYT'ye ilişkin detayları açıkladı..

SON DAKİKA: EYT'DE HER ŞEY NETLEŞTİ! MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Akbaşoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

  • Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasal düzenlemesini yapacağız dedik. 2021 yılında 2022 bütçesi görüşülürken bunları ifade etmiştik. İşte bugün şu anda EYT ile ilgili kanun teklifimizi AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak arkadaşlarımız TBMM Başkanlığı'na sunuyorlar ,hayırlı olsun.

  • Öncelikli olarak 4 maddeli bir teklif. Hakları genişletici şekilde bir düzenleme.
    Düzenlemedeki en önemli madde yaş şartının kaldırılması. Mevzuata göre prim gün sayısını dolduran herkes kendi mevduatı çerçevesinde emekli olabilecek.

8 EYLÜL DETAYI

  • 8 Eylül 1999 öncesi şartları sağlayanlar emekli olacak. Pim günü ve sigortalılık süresi mevcut mevzuattaki gibi kalacak. Buna göre SSK'lı EYT'liler 5000-5975 gün arasında değişen şartlarda emekli olacak. Emekli olanlar yeni sözleşmelerle birlikte çalışabilecek. EYTli her vatandaşın hemen emekli olma gibi bir zorunluluğu yok.

iStock-1227258730 (1)

İŞVERENE 5 PUANLIK DESTEK PRİMİ

  • EYT ile emekli olanlar çalışanlar için işverene 5 puan destek primi verilecek.

  • Taşerondan kadroya geçen bütün çalışanlarımız bu kapsam içerisindedir. Taşerondan kadroya geçene emeklilik şartı kaldırılıyor. Kendi isteğine bağlıdır.

  • 2 Milyon 250 bin insanımız 2023 yılı itibariyle emekliliği hak edecek.

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?

  • Bu hafta plan bütçe komisyonunda görüşmeyi planlıyoruz. En geç haftaya salı günü ya da çarşamba günü EYT'nin yasalaşmasını öngörüyoruz. Şubat ayında Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla emeklilik başvuruları ister e-devlet'ten ister bizzat müracatla yapılabilir.

"ŞUBAT'TA BAŞVURANLAR MART AYINDA MAAŞLARINI ALACAK"

  • Şubat'ta başvuran bütün emeklilerin Mart itibariyle maaşlarını alabilme imkanı söz konusudur. En ufak bir endişe söz konusu değildir. EYT'lilerin daha az maaş alacağı iddiaları tamamen yalandır. 5 bin 500 TL'nin altında kimse maaş almayacak.


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler