FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT SON DAKİKA haberleri 13 Aralık 2022: EYT yaş sınırı olacak mı, kimleri kapsayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası açıklama!

EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün, Kabine Toplantısı sonrası emeklilikte yaşa takılanlar konusunda açıklamada bulundu. Peki, EYT yaş sınırı olacak mı, kimleri kapsayacak? İşte 13 Aralık 2022 Salı günü EYT'de son durum...

EYT SON DAKİKA haberleri 13 Aralık 2022: EYT yaş sınırı olacak mı, kimleri kapsayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası açıklama!

EYT'de son durum dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile belli oldu. Konuya ilişkin son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılmıştı. Peki, EYT yaş sınırı olacak mı? EYT kimleri kapsayacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK? AK PARTİ MECLİS TAKVİMİNİ AÇIKLADI

Milyonların merakla beklediği EYT konusuna dair AK Parti'den EYT takvimi ile ilgili açıklama geldi. Buna göre EYT düzenlemesi ile ilgili Meclis takvimi Ocak ayında başlayacak.

EYT'DE YAŞ SINIRI KAÇ OLACAK?

Kabine Toplantısında EYT konusuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki açıklamalarında ''Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak” demişti.

Bakan Nebati'den EYT açıklaması

Bu akşam devam eden bütçe görüşmelerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ''EYT ile ilgili çalışmayı da tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak, dikkatli bir biçimde yürüyoruz. Çalışmanın detaylarını Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından zamanı gelince açıklanacaktır.'' ifadelerini kullandı.

EYT'DE YAŞ ŞARTI VAR MI?

EYT'de yaş şartı iddiaları kulislerde dönüyor.

EYT'liler için masada iki seçeneğin olduğu belirtilirken, ya yaş sınırı kadınlarda 46 ve erkeklerde 48 olarak belirlenecek ya da herhangi bir sınır olmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak.

P0

Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

p0

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler