FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT SON DAKİKA 27 Aralık 2022: EYT ne zaman çıkacak, yaş sınırı var mı? AK Parti'den 'yaş şartı' açıklaması!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı nedeniyle Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bugün de AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hamza Dağ tarafından Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da yaş düzenlemesine ilişkin açıklama yapıldı. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT'de yaş sınırı kaç olacak?

EYT SON DAKİKA 27 Aralık 2022: EYT ne zaman çıkacak, yaş sınırı var mı? AK Parti'den 'yaş şartı' açıklaması!

EYT düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar için kritik bir açıklamada bulundu. Bir açıklama da bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hamza Dağ'dan geldi. Birçok kişi " EYT’de yaş sınırı olacak mı?" sorusunun yanıtına ulaşmak için internette araştırma yapıyor. Peki, EYT ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

AK PARTİ'DEN 'EYT' AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hamza Dağ'dan EYT'de yaş düzenlemesiyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Dağ açıklamasında "Net bir şekilde şunu söyleyebilirim, bakanlıktan aldığımız bilgiler çerçevesinde. Milletimizin maksimum memnuniyetini oluşturacak bir çalışma ortaya konacak."

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hamza Dağ yaptığı açıklamada "(EYT'de yaş kriteri olacak mı?) EYT konusu gerçekten en ince ayrıntısına kadar çalışılması gereken ve hiç kimsenin bir mevzuat düzenlemesi yapıldığında 'Ben dışarıda kaldım' demeyeceği bir çalışma. Bakanlık o konuda da bütün ayrıntısına kadar çalışıyor. Net bir şekilde şunu söyleyebilirim, bakanlıktan aldığımız bilgiler çerçevesinde. Milletimizin maksimum memnuniyetini oluşturacak bir çalışma ortaya konacak." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Dün düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrete kişi başına verdiğimiz devlet katkısını 250 liraya çıkardık. Geçtiğimiz yıl alınan gelir ve damga vergilerini kaldırmıştık. Yeni asgari ücretin çalışanlarımıza, işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin kazancını çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız. Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. EYT'yi de yakında tamamlıyoruz. Amacımız yılbaşından önce gündemden çıkarmak.

z

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine sonrası yaptığı açıklamada "EYT'yi yakında tamamlıyoruz. Amacımız yılbaşından önce gündemden çıkarmak" diye konuştu.

Kabine sonrası EYT ile ilgili gelen soruya yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bu hafta açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

işsizlik maaşı 2023

EYT’DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yılın son toplantısı öncesinde EYT ile ilgili çok kritik bir açıklamada bulundu. Daha önce 1,8 milyon kişinin EYT kapsamında yer aldığını aktaran Bakan Bilgin bu rakamın 1,9 milyon olduğunu belirtti.

96

Bakan Bilgin yaş sınırlaması için ‘evet’ demezken, ihtimal dahilinde olabileceğini söyledi ve, “İhtimal dahilindedir, değerlendirilecektir. Dikkat ederseniz olacak demiyorum, netleşmedi” ifadelerini kullandı. Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda bu konudaki önerileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceği bilgisini de verdi.

5

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler