FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT son dakika haberleri: EYT ne zaman Meclis'e gelecek, ilk maaş ne zaman yatacak? Tarih verdi!

EYT ile ilgili son dakika açıklamaları emeklilikte yaşa takılanlar tarafından yakından takip ediliyor. 2 milyon 250 bin vatandaşı ilgilendiren düzenlemeye ilişkin detaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aktarılmıştı. Şimdi çok sayıda vatandaş heyecanla düzenlemenin TBMM'ye gelmesini bekliyor. Konuya dair bir açıklama da AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Akbaşoğlu emekli olacak EYT'lilerin ilk maaşları için tarih verdi. Peki, EYT ne zaman yasalaşacak?

EYT son dakika haberleri: EYT ne zaman Meclis'e gelecek, ilk maaş ne zaman yatacak? Tarih verdi!

EYT'nin ne zaman çıkacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamada "Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır." ifadelerine yer vermişti. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, ise yaptığı açıklamada "EYT'iler mart ayında maaşlarını alacaklar. EYT düzenlemesi muhtemelen önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacak. EYT’de teknik çalışmayı Bakanlık bitirdi, kanun teklifi haline getiriliyor." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Artık bu haberi dinlemek de mümkün. Şimdi uygulamayı indir!

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "EYT'iler mart ayında maaşlarını alacaklar. EYT düzenlemesi muhtemelen önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacak. EYT’de teknik çalışmayı Bakanlık bitirdi, kanun teklifi haline getiriliyor."

DAHA ÖNCE YAPILAN AÇIKLAMALAR

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir yayında EYT hakkında önemli açıklamalarda bulundu. EYT’nin önümüzdeki hafta Meclis’te tamamlanacağını düşündüğünü belirten Yılmaz, "Uzun bir zamandır Çalışma Bakanlığı’mız çalışıyor. Vedat Bey’in açıklamaları önemli. Bu ay sonunda Meclis’imize talepler ulaşır diye tahmin ediyoruz” dedi.

eyt-son-dakika

EYT’nin en kısa sürede Meclis’e ulaşacağını belirten Yılmaz, “Kolay değil milyonlardan bahsediyoruz teknik yapıların yapılması gerekiyor. Boş yere beklenmiyor. Birtakım hazırlıklar yapılıyor” dedi. Ayrıca, "Şubat, mart gibi maaşlar yetişir diye tahmin ediyor arkadaşımız” sözlerine ek olarak şunları dile getirdi:
“Sağlıklı bir şekilde iş yükünü karşılamak kolay değil. Şubat, mart gibi maaşlar yetişir diye tahmin ediyor arkadaşlarımız. Maaşlar şubat ayına yetişebilir. Hızlı bir şekilde işlemler de tamamlanırsa neden olmasın. Şubat ya da mart diyebiliriz."

memur-zammı

EYT’DE YAŞ ŞARTI UYGULANMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin, "Bugün sizlerle paylaşacağımız düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır." demişti.
Türkiye'de emekli olabilmek için üç şartı; prim ödeme gün sayısını, sigortalılık süresini ve yaşı tamamlamak gerektiğini hatırlatan Erdoğan, "Yaptığımız düzenleme, şartlardan ilk ikisini tamamlamış olup da sadece yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor. Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler