FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT SON DAKİKA | Erdoğan talimat vermişti... AK Partili Akbaşoğlu duyurdu: İşte EYT'lilerin ilk maaşlarını alacağı tarih!

Son dakika: Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) gün sayarken takvim iyiden iyiye netleşiyor. Milyonlar EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesini beklerken Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz önümüzdeki haftayı işaret etti. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da teklifin önümüzdeki hafta Meclise sunulacağını belirtirken, ilk maaşların alınacağı tarihi açıkladı. İşte EYT'de ilk maaş tarihi ve son durum...

EYT SON DAKİKA | Erdoğan talimat vermişti... AK Partili Akbaşoğlu duyurdu: İşte EYT'lilerin ilk maaşlarını alacağı tarih!

EYT son dakika haberleri: EYT Meclis'e ne zaman gelecek? EYT ilk maaşlar ne zaman yatacak? soruları gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kökten çözün' talimatı verdiği EYT düzenlemesinde takvim neredeyse netleşti. Merakla beklenen düzenlemenin Meclis'e geleceği tarih ve ilk maaş için Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'ndan tarih içeren açıklamalar geldi.

para (105)

ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Bakan Bilgin, EYT ile ilgili açıklamasına vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu'na ilettiği tüm dosyaların 1 ay içerisinde sonuca bağlanacağını söylemişti. Bakan Bilgin, "Cumhurbaşkanımız talimat verdi, 'Bu sorunu kökten çözün' dedi. Türkiye'nin gücü Cumhurbaşkanımızın büyük desteği ile bunları yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

para (84)

CEVDET YILMAZ EYT İÇİN TARİH VERDİ

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir yayında EYT hakkında önemli açıklamalarda bulundu. EYT’nin önümüzdeki hafta Meclis’te tamamlanacağını düşündüğünü belirten Yılmaz, "Uzun bir zamandır Çalışma Bakanlığı’mız çalışıyor. Vedat Bey’in açıklamaları önemli. Bu ay sonunda Meclis’imize talepler ulaşır diye tahmin ediyoruz” dedi.

638476-1244935128

"HIZLI BİR ŞEKİLDE İŞLEMLER TAMAMLANIRSA NEDEN OLMASIN"

EYT’nin en kısa sürede Meclis’e ulaşacağını belirten Yılmaz, “Kolay değil milyonlardan bahsediyoruz teknik yapıların yapılması gerekiyor. Boş yere beklenmiyor. Birtakım hazırlıklar yapılıyor” dedi. Ayrıca, "Şubat, mart gibi maaşlar yetişir diye tahmin ediyor arkadaşımız” sözlerine ek olarak şunları dile getirdi.

“Sağlıklı bir şekilde iş yükünü karşılamak kolay değil. Şubat, mart gibi maaşlar yetişir diye tahmin ediyor arkadaşlarımız. Maaşlar şubat ayına yetişebilir. Hızlı bir şekilde işlemler de tamamlanırsa neden olmasın. Şubat ya da mart diyebiliriz."

para (67)

İLK MAAŞLAR İÇİN GÖZLER 15 ŞUBAT'TA

Meclis Genel Kurulu'ndaki EYT mesaisinin fazla uzun sürmeyeceği belirtiliyor. En geç 4 gün içerisinde Meclis'e gitmesi beklenen düzenlemenin ardından Şubat ayının ilk haftasında yasalaşması öngörülüyor. Böylece ilk emekli maaşları için 15 Şubat kritik tarih olarak ön plana çıkıyor.

AK PARTİLİ AKBAŞOĞLU: EN GEÇ MART AYINDA YATIRILACAK

Konuyla ilgili son olarak ise AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'ndan açıklama geldi. Akbaşoğlu tarih de verdiği açıklamasında, "EYT en geç haftaya Meclis'e sunmayı planlıyoruz, maaşlar en geç mart ayında yatırılacak. Bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler