FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT staj mağdurları son dakika gelişmesi var mı? Staj EYT kapsamına girecek mi?

Milyonları ilgilendiren EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Dün gerçekleştirilen yılın son Kabine Toplantısı’nda yeni düzenlemesinin detayları netlik kazandı. Bu kapsamda Staj EYT kapsamına girecek mi? EYT staj düzenlemesi var mı? gibi soruların yanıtları da araştırılmaya başlandı. İşte ayrıntılar...

EYT staj mağdurları son dakika gelişmesi var mı? Staj EYT kapsamına girecek mi?

EYT son dakika haberleri merak ediliyor. 2022 yılının son Kabine Toplantısı emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesi başta olmak üzere ekonomi gündemiyle dün gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Peki, EYT düzenlemesi son dakika gelişmeleri neler? Staj EYT kapsamına alındı mı? İşte ayrıntılar...

STAJ EYT KAPSAMINA GİRECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün düzenlenen olan 2022 yılının son Kabine Toplantısı öncesi EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin 'en kapsamlı düzenleme' vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı:

''EYT konusu Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek. EYT konusunda geldiğimiz son aşamayı Cumhurbaşkanımızla paylaşacağım. Ancak bir karar çıkar mı orası kesin değil.

Yaş şartı olacak demiyorum. Ancak ihtimal dahilinde. Önümüzde muhtelif yaş aralıklarının ne kadar maliyet yaratacağının hesaplarını yapıyoruz. Şunu söyleyebilirim. İmkanlar nispetinde en kapsayıcı şekilde bu EYT meselesini çözeceğiz.

Ocak ayına varmadan Meclis'e getirmiş oluruz.''

para2

EYT STAJ MAĞDURLARI SON DAKİKA GELİŞMESİ!

Bakan Bilgin EYT konusunda da şunları söyledi; ''Staj bir mağduriyet konusu değil. Staj bir eğitim. İş akdi stajla başlamıyor. Dolayısıyla EYT onu kapsamıyor.''

Aile destek3

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMASI

Bugün düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrete kişi başına verdiğimiz devlet katkısını 250 liraya çıkardık. Geçtiğimiz yıl alınan gelir ve damga vergilerini kaldırmıştık. Yeni asgari ücretin çalışanlarımıza, işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin kazancını çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız. Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. EYT'yi de yakında tamamlıyoruz. Amacımız yılbaşından önce gündemden çıkarmak.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine sonrası yaptığı açıklamada "EYT'yi yakında tamamlıyoruz. Amacımız yılbaşından önce gündemden çıkarmak" diye konuştu.

Kabine sonrası EYT ile ilgili gelen soruya yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bu hafta açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler