FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faiz 2 haftanın zirvesinde

Merkez bankalarından likiditenin kesilebileceği sinyalini alan piyasalarda baskı artarken içerde faiz de iki haftanın zirvesine geldi.

Faiz 2 haftanın zirvesinde

FED spekülasyonları ve gelen verileri ile yükselen dolar başta gelişen ülkeler olmak üzere tüm dünya üzerinde sert etki yaratıyor. Bu etki içerde de kendisini gösteriyor. Kur yeniden 2 seviyesine yükselirken faizde de yükseliş hakim.

Gelişen ülke merkez bankalarının likiditenin kısılması yönünde beklentilerin artması ile faizlerde de hareket daha belirgin hale geldi.

İçeride iki yıllık gösterge tahvilin faizi 19 baz puan yükselerek yeniden yüzde 8 seviyesine yükselirken, 10 yıllıklarda da yüzde 8.70 seviyesinde.

Türk lirası dolar karşısından değer kaybı ile 2.0043 seviyesine geldi. 1 Ekim’den bu yanan görülen en yüksek seviyeler kaydedilirken, kurda 8 gündür düşüş ağırlıklı dalgalanma takip ediliyor. Bu düşüş serisi Mayıs 2002’den bu yana en uzun süre oldu.

TCMB’nin fonlama faizini yüzde 6.27 seviyesinde tutması ve dün TCMB Başkanı Başçı’nın kimsenin gevşeme beklememesi gerektiğini gerekirse sıkılaştırma yapılacağını açıklaması piyasalardaki baskıyı arttırıyor.

Dolar endeksinde 80.54 seviyesine gelinirken ABD tarafında 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 2.60’a yükseldi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler