FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fashion Night Out İstanbul'u salladı

Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve İstinyePark'taki mağazalar gece yarısına kadar alışveriş meraklılarının akınına uğradı.

Fashion Night Out İstanbul'u salladı

Geçen yıl 6 saatte 600 bin ziyaretçi ağırlandığını söyleyen AMPD Başkanı Mehmet Nane, bu yıl rakamın 1 milyona ulaştığını belirtti.

Moda dergisi Vouge'un katkılarıyla İstanbul'da ikinci kez organize edilen Fashion Night Out'a (FNO) İstanbullular büyük ilgi gösterdi. Dün akşam 18.00'de başlayan ve Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve İstinyePark'ı kapsayan etkinlikte mağazalar alışveriş meraklılarıyla gece yarısına kadar dolup taştı. Sabah'ın haberine göre bine yakın mağaza ve 570 markanın katıldığı etkinlikte mağazalardaki yüzde 50'ye varan indirimlerin yanı sıra ünlü DJ'lerin renk kattığı sokak partileri, yeme içme alanları da rağbet gördü.

HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ
New York, Londra, Tokyo ve Milano başta olmak üzere 18 ülkede yılda bir kez düzenlenen FNO'da geçen yıl 6 saatte toplam 50 milyon dolar ciro elde edilmiş ve etkinliğe 600 bin ziyaretçi katılmıştı. Bu yıl ise ziyaretçi sayısının 1 milyonu bulacağını söyleyen Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, "Sadece İstinye Park'ın 150 bin kişiyi ağırladığını biliyoruz. Bu gecenin çıkış noktası New York'tu, amaç da krizden sıyrılmaktı. Son derece başarılı bir etkinlik oldu" dedi.

SATIŞLAR % 20 ARTTI
Geçen yıla göre etkinliğe mağazaların çok daha organize bir şekilde hazırlandığını söyleyen Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Yılmaz Yılmaz ise "Satışlarda geçen yıla göre yüzde 20'den fazla artış bekliyoruz. Ancak bunu net olarak yarın (bugün) göreceğiz" şeklinde konuştu. 6 Eylül'de Rusya'da başlayan FNO dün gece Yunanistan ve İstanbul'da e ş zamanlı olarak kapandı.

HANGİ MARKA NE YAPTI?
Pierre Cardin mağazasında vitrindeki canlı terzi gece boyu satın alınan ürünlerin tadilatlarını yaptı.
Donna Karan New York, Sisley ve Benetton mağazalarında canlı mankenler vitrinlerde dikkat çekti.
Futbolcu Pascal Nauoma Lacos ve Eda Taşpınar ise Calzedonia mağazasında hayranlarına imza dağıtıp fotoğraf çektirdi.
Twist için özel koleksiyon hazırlayan Ajda Pekkan, fotoğraf çekimi en çok beğenilen hayranıyla fotoğraf makinesi karşısına geçti.
Kendi tişörtünü tasarlamak isteyen ziyaretçiler soluğu H&M'de aldı. Katılımcıların tişörtlerini mağazanın verdiği 10 TL'lik çek karşılığında aldığı gecede, yarışmaya 20.00- 21.00 saatleri arasında 65 kişi kayıt yaptırdı.
Penti'nin geceye özel çıkardığı Cihangir, Bebek ve Bağdat Caddesi isimli çoraplarından en çok Cihangir talep gördü.
Deniz Berdan 18.00- 20.00 saatleri arasında, Nişantaşı City's Douglas parfümeri mağazasında hayranlarına stil danışmanlığı yaptı.
Ayakkabı markası Flo'da Japon ustalar ziyaretçilere origami sanatından ayakkabı yapmasını öğretti.
Ramsey saat 20.00-00.00 arasında sıfır atma kampanyası başlattı. İkinci ürünlerdeki tek sıfır atılarak 139 liralık bir takım 13 lira 90 kuruştan satıldı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler