FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED FAİZ KARARI ne oldu? Küresel piyasaların gözü bu toplantıydı! 2022 Aralık FED faiz kararı açıklandı

FED faiz kararı geçtiğimiz gün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell tarafından açıklandı.. Son olarak, Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin bütçe açığı Kasım ayında önceki senenin aynı ayına oranla yaklaşık yüzde 30 artmış ve 249 milyar doları gördüğü açıklanmıştı. Bilindiği üzere ABD Merkez Bankası, 2022 yılında faizleri peş peşe artırma kararı almıştı. Peki, FED faiz kararı ne oldu? İşte 14 Aralık 2022 Çarşamba günü Jerome Powell tarafından yapılan açıklama ve FED faiz kararı...

FED FAİZ KARARI ne oldu? Küresel piyasaların gözü bu toplantıydı! 2022 Aralık FED faiz kararı açıklandı

FED faiz kararı merak konusu oldu. Jerome Powell daha önce yaptığı açıklamada Aralık toplantısında faiz artırımında “yavaşlama başlayabilir” ifadelerini kullanmıştı. Jarome Powell'ın bu sözleri öncesi konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ekonomistlerin görüşleri de aynı şekilde olmuştu. FED faiz kararı 14 Aralık 2022 çarşamba günü açıklandı. İşte yapılan açıklamanın detayları ve fed faiz kararı...

FED faiz toplantısı tarihi belli mi? FED Başkanı Jerome Powell konuşması ne zaman? Faiz kararı bekleniyor

FED FAİZ TOPLANTISI SONA ERDİ!

2022'nin son FED faiz toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde yapıldı. Kritik FED faiz kararı bu toplantıda alındı.

Fed Başkanı Jerome Powell, dün düzenlediği basın toplantısında enflasyonda yuarı yönlü bir sürpriz beklemediklerini ifade etti.

FED faiz kararının, FED Başkanı Jerome Powell tarafından 22.00'de açıkladı.

Fed Başkanı Jerome Powell

FED FAİZ KARARI NE OLDU?

FED faiz toplantısı tarihi belli mi? FED Başkanı Jerome Powell konuşması ne zaman? Faiz kararı bekleniyor

ABD Merkez Bankası politika faizini art arda beşinci kez 50 baz puan artırarak yüzde 4,25-4,50 aralığına çıkardı.

f1

MART AYINDAN BU YANA 425 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIŞI

Fed, mayıs toplantısında 50 baz puan ile 2000 yılından bu yana en hızlı faiz artışını gerçekleştirmesinin ardından, haziran toplantısında 75 baz puanla 1994'ten bu yana en güçlü faiz artırımına gitmiş, temmuz, eylül ve kasım toplantılarında da politika faizini aynı oranda artırmıştı. Son artışla birlikte Fed, faizleri mart ayından bu yana toplam 425 baz puan artırmış oldu.

ABD'de enflasyon haziranda yıllık yüzde 9 ile 1981'den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından son olarak kasım ayında yüzde 7,1'e gerilemişti. (AA)

j1

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler