FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fed faiz kararı açıklandı mı? Ocak 2022 FED faiz kararı ne olacak? Faiz artırılacak mı?

Piyasaların gözü FED faiz toplantısına çevrildi. FED toplantısında alınacak faiz kararı doların yönünde belirleyici olacak. Geçtiğimiz yılın sonunda yapılan FED Toplantısı'nda faizler sabit bırakılmıştı. Faiz kararının açıklanıp açıklanmadığı merak ediliyor. Peki Fed faiz kararı açıklandı mı? Ocak 2022 FED faiz kararı ne olacak? Faiz artırılacak mı?

Fed faiz kararı açıklandı mı? Ocak 2022 FED faiz kararı ne olacak? Faiz artırılacak mı?

Piyasalar 2022'nin ilk ABD Merkez Bankası (FED) Toplantısında alınacak faiz kararı için bekleyişini sürdürüyor. Küresel piyasaları etkileyecek olan yılın ilk FED Toplantısı bugün gerçekleşecek. Sonrasında FED faiz kararı sonuçları ile ilgili açıklama yayınlanacak. Peki Fed faiz kararı belli oldu mu? İşte detaylar...

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yeni yılın ilk ayında ABD Merkez Bankası'nın bu yıl faiz artırımı yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. Bilindiği üzere geçtiğimiz sene yapılan toplantılarda politika faizi sabit bırakılmıştı. Uzmanlar, FED faiz kararı beklentisi ile ilgili olarak bu sene ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapabileceği ihtimali üzerinde durmakta.

FED faiz toplantısı 25-26 Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. İlgiyle takip edilen FED faiz kararının, 26 Ocak saat 21.00 itibari ile açıklanması bekleniyor.

2022 OCAK AYI FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin 14-15 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımlandı. Politika faizinin % 0-0,25 aralığında sabit tutulduğu ve varlık alımlarını azaltma hızının artırıldığı son toplantının tutanaklarında, faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin yükseldiği ifade edildi.

31 Aralık Cuma dolar kuru! Dolar, euro ve sterlin ne kadar oldu?

Ayrıca tutanaklarda "Üyeler genel olarak, ekonomi, iş gücü piyasası ve enflasyona ilişkin görünümler göz önüne alındığında, federal fon oranının üyelerin daha önce tahmin ettiğinden daha erken veya daha hızlı bir şekilde artırmanın gerekebileceğini belirtti." ifadeleri yer aldı.

0x0-piyasalar-fed-faiz-kararini-bekliyor-fed-faiz-karari-ne-zaman-aciklanacak-abd-merkez-bankasi-toplantisi-ne-zam-1643017973736

Yine son toplantıda Fed Piyasa beklentilerine paralel olarak varlık alımlarını azaltmıştı. Hazine kağıdı alımını 20 milyar dolar ve mortgage destekli kağıt alımlarını 10 milyar dolar azaltma kararı almış olan Fed, 2022'nin Ocak ayında 40 milyar dolar tutarında Hazine kağıdı ve 20 milyar dolar tutarında mortgage destekli kağıt olmak üzere toplamda 60 milyar dolar tutarında varlık alımı yapacak.

2022 YILI FED TOPLANTI TARİHLERİ LİSTESİ

2022 Ocak FED toplantı tarihi 25 – 26 Ocak FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Mart FED toplantı tarihi 15 – 16 Mart FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Mayıs FED toplantı tarihi 3 – 4 Mayıs FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Haziran FED toplantı tarihi 14 – 15 Haziran FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Temmuz FED toplantı tarihi 26 – 27 Temmuz FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Eylül FED toplantı tarihi 20 – 21 Eylül FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler