FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 Temmuz ayı FED faiz toplantısı ne zaman?

FED faiz kararının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası’nın Temmuz ayında yapacağı toplantı ilgiyle takip ediliyor. Son olarak FED'in Temmuz ayında 100 puanlık faiz artışına gidebileceği gündeme gelmişti. Karar merak edilirken toplantı tarihi de araştırılıyor. Peki FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte merak edilenler...

FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 Temmuz ayı FED faiz toplantısı ne zaman?

FED toplantısının ne zaman yapılacağı merak edilip sorgulanıyor. Enflasyon verisi sonrası FED'in Temmuz ayında vereceği faiz kararı dünyanın odağında bulunuyor. Dünyanın beklediği FED faiz kararı Temmuz ayında ve yakın süreçte belli olacak. Peki karar ne zaman açıklanacak?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temmuz ayında FED'in vereceği karar merak ediliyor. FED faiz toplantısı 26 Temmuz ve 27 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak. Açıklama 27 Temmuz tarihinde yapılacak ve faiz kararı kamuoyuna duyurulacak.

FED'İN SON KARARI NE OLMUŞTU?

Son toplantı sonrası Haziran ayı faiz kararı açıklanmış ve Fed faizi 75 baz puan artırarak yüzde 1.75'e yükseltmişti. Bu sonuç ile birlikte son 28 senenin en yüksek faiz artışı gerçeklemiş olmuştu. Söz konusu faiz kararı ise 10-1 oyla alınmıştı.

Ayrıca Fed yetkililerinin 2022 yılı sonu için ortalama fed fon faizi beklentisi %3,4 olarak gerçekleşti. 2023 yılı sonu için ortalama fed fon faizi beklentisi %3,8 olarak gerçekleşti.

FED, ABD'de ekonomik aktivitenin toparlandığını söyleyip istihdam kazanımlarının güçlü olmaya devam ettiğini hatırlatarak şu açıklamada bulundu:

"Genel ekonomik aktivite, ilk çeyrekteki düşüşün ardından toparlanmış görünüyor. İstihdam kazanımları son aylarda güçlüydü ve işsizlik oranı düşük kaldı. Enflasyon, pandemi, daha yüksek enerji fiyatları ve daha geniş fiyat baskılarıyla ilgili arz ve talep dengesizliklerini yansıtarak yüksek kalmaya devam ediyor.

Ukrayna'nın Rusya tarafından işgali, muazzam insani ve ekonomik zorluklara neden oluyor. İstila ve buna bağlı olaylar, enflasyon ve küresel ekonomik aktivite üzerinde baskı oluşturmaktadır. Buna ek olarak, Çin'deki COVID ile ilgili karantinaların tedarik zinciri aksamalarını daha da kötüleştirmesi muhtemeldir. Kurul, enflasyon risklerine karşı oldukça dikkatlidir"

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler