FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED FAİZ KARARI ne oldu? Jerome Powell açıkladı! İşte 2022 Aralık FED faiz kararı...

FED faiz kararı dün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell tarafından açıklandı. Powell küresel piyasaların merakla beklediği konuya ilişkin açıklamada bulundu. Bilindiği üzere; ABD Merkez Bankası Kasım ayında faizi 3,25'ten yüzde 4'e çıkarmıştı. Peki, FED faiz kararı ne oldu? İşte merak edilen sorunun yanıtı ve 2022 Aralık FED faiz kararı...

FED FAİZ KARARI ne oldu? Jerome Powell açıkladı! İşte 2022 Aralık FED faiz kararı...

FED faiz kararı için küresel piyasalarda gözler Jarome Powell tarafından yapılacak açıklamaya çevrilmişti. FED Başkanı Jerome Powell daha önce yaptığı açıklamada Aralık toplantısında faiz artırımında “yavaşlama başlayabilir” ifadelerini kullanmıştı. 14 Aralık Çarşamba günü yapılan kritik toplantısı sonrası, Jerome Powell açıklamada bulundu. İşte 14 Aralık 2022 FED faiz kararı...

FED faiz toplantısı tarihi belli mi? FED Başkanı Jerome Powell konuşması ne zaman? Faiz kararı bekleniyor

FED FAİZ KARARI AÇIKLANDI

2022'nin son FED faiz toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde yapıdı. Kritik FED faiz kararı bu toplantıda alındı. FED faiz kararının, FED Başkanı Jerome Powell tarafından 22.00 sıralarında açıklandı.

FED FAİZ KARARI NE OLDU?

FED faiz toplantısı tarihi belli mi? FED Başkanı Jerome Powell konuşması ne zaman? Faiz kararı bekleniyor

ABD Merkez Bankası politika faizini art arda beşinci kez 50 baz puan artırarak yüzde 4,25-4,50 aralığına çıkardı.

f1

MART AYINDAN BU YANA 425 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIŞI

Fed, mayıs toplantısında 50 baz puan ile 2000 yılından bu yana en hızlı faiz artışını gerçekleştirmesinin ardından, haziran toplantısında 75 baz puanla 1994'ten bu yana en güçlü faiz artırımına gitmiş, temmuz, eylül ve kasım toplantılarında da politika faizini aynı oranda artırmıştı. Son artışla birlikte Fed, faizleri mart ayından bu yana toplam 425 baz puan artırmış oldu.

ABD'de enflasyon haziranda yıllık yüzde 9 ile 1981'den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından son olarak kasım ayında yüzde 7,1'e gerilemişti. (AA)

j1

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler