Uludağ Üniversitesi (UÜ), Uludağ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) ve Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) tarafından birlikte yürütülen Fikir Ormanı Projesi, ilk meyvelerini vermeye başladı.
Uludağ Üniversitesi, ULUTEK ve Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) tarafından birlikte yürütülen Fikir Ormanı Projesi, ilk meyvelerini vermeye başladı. Yenilikçi fikir sahibi veya patent sahiplerini yeni yatırım yapma hedefindeki kişi ve kuruluşlarla buluşturup üretime dönüştürmeyi hedefleyen proje, büyük ilgi görüyor.
Bursa'da büyük bir ihtiyacı karşılayacağı anlaşılan Fikir Ormanı Projesi'nin kaydettiği yeni aşamalarla ilgili bilgi vermek üzere, proje ortakları bir araya gelerek değerlendirmede bulundu. Uludağ Üniversitesi Rektörlük B-Salonunda düzenlenen basın toplantısı ile proje ve detayları hakkında bilgi verildi. Toplantıya; proje ortakları Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker ve BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Özaslan katıldı.
FİKİR ORMANI PROJESİ
Proje ile yeni fikir ve sahibi veya patent sahipleri veya fikir sahibi girişimcilerin' bu fikirlerini veya projelerini değerlendirerek, Bursa başta olmak üzere ülke genelinde yeni yatırım yapma hedefi olan kurum, kuruluş veya şahsi yatırımcıların bir araya gelebileceği bir oluşum.
Uludağ Üniversitesi, ULUTEK ve BUMİAD tarafından oluşturulan platform, kar amacı gütmeyen bir sosyal sorumluluk projesi. Proje ile fikir sahibi girişimciler ile sermaye sahibi yatırımcıları (Melek yatırımcı) bir araya getirmek, rekabetçiliği artırmak ve sermaye birikimlerinin üretime aktarılmasını sağlamak ve Bursa'daki sanayi yapısının yüksek katma değerli teknoloji yoğun ve sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamak amaçlanıyor.
ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker, hayal kurmadan üretken enerjiyi ortaya çıkarmanın mümkün olmadığını belirterek, "Hayalleri gerçekleştirmenin yolu da onları gerçerleştirmektir. Amacımız, fikir sahibi ile sanayiciyi bir araya getirmek. Bu başladığımız proje de şimdiden meyvelerini vermeye başladı. Amacımız, fikir sahibi ile sanayiciyi bir araya getirmek. Burada amaç, üretimin yüzde 5'i yüksek teknoloji, yüzde 3'te biri de orta teknoloji olan ülkemizde ürün gamımızı daha değerli hale getirmek. Bir tarafta hayal kuran, projesi olanlar ile bunu fikre çeviren melek yatırımcı ve girişimci yatırımcılarımız var. Diğer tarafta ise elinde kapital olan insanlarımız var. Bunları bir araya getirmek istiyoruz." dedi.