FİNANS

Finans merkezine Ağaoğlu'ndan yüksek teklif

Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin rekreasyon alanı ihalesine en yüksek teklif 1 milyar 460 milyon lira ile Ali Ağaoğlu’ndan geldi.

Finans merkezine  Ağaoğlu'ndan yüksek teklif

Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin rekreasyon alanı ihalesine iki teklif verildi. En yüksek teklif 1 milyar 460 milyon lira ile Ağaoğlu’ndan ikinci teklif ise 1 milyar 220 milyon lira ile GAP-Varyap ortaklığından geldi.

EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından dün düzenlenen “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesinde Ağaoğlu Şirketler Grubu, 1 milyar 460 milyon TL ile en yüksek teklifi verdi. Ağaoğlu’nun teklifinin ardından GAP İnşaat- Varyap konsorsiyumunun 1 milyar 220 milyon TL’lik teklifi geldi.

ALTYAPIYI DA YAPACAK

Hürriyet'in haberine göre, ilk oturumu 31 Ağustos’ta yapılan ancak rekabet şartlarının oluşmaması nedeniyle iptal edilen ihalede, süreç 18 Ekim’de yeniden başladı. İkinci oturumu ise dün yapılan ‘İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi’ ihalesi projeye dahil olan 2 bin 500 kişilik konferans salonu, AVM, 5 yıldızlı otel, ofis alanları ve rezidansları kapsıyor. Bunun yanı sıra İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin tüm alt yapı çalışmaları, hafriyat işlemleri, uygulama projelerinin yapımı, ortak alanlardaki ulaşım yolları, kapalı otoparklar, teknik mahaller, metro istasyonu ve peysaj işlerini de kapsıyor. Yüklenici firma bu hizmetler için idareden bir bedel talep etmeyecek.

İHALE ONAY BEKLİYOR

Düzenlenen ihale için Emlak Konut GYO bir değerlendirme sürecinden geçecek ve nihai kararı verecek. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, ihale onaylanırsa derhal işe başlanacağını belirtti.

TMMOB DAVA AÇTI

İhaleye konu taşınmazların içerisinde bulunduğu alana ilişkin imar planları ile ilgili olarak, TMMOB Mimarlar Odası tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulması ve iptali’ talebiyle dava açılmıştı. Ancak açılan dava ihale sürecini etkilemedi ve ikinci oturum dün gerçekleştirildi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler