FİNANS

Finansbank’a Amerikalı Ortak

Finansbank, Finans Emeklilik için Amerika’nın önde gelen sigorta oyuncularından Cigna ile önemli bir ortaklığa adım attı.

Finansbank’a Amerikalı Ortak

Bu minvalde Cigna, Finans Emeklilik’in yüzde 51’ini satın aldı. Ayrıca Finansbank ve Finans Emeklilik arasında hayat sigortası ile bireysel emeklilik ürünlerinin dağıtımı için 15 senelik acentelik anlaşması yapılmasına karar verildi.

Finansbank’ın hisselerinin yüzde 51’inin satışından alacağı olan tutar, 85 milyon euro peşin ödenmek kaydıyla ortak girişim tarafından belirlenen plana bağlı olarak 1,4 milyar lirayı geçecek.

Senelik geliri 22 milyar dolara varan Cigna, 30 ülkede 70 milyon müşteriye hizmet veriyor. Çin, Kore, Hindistan gibi dünyanın önde gelen ekonomilerinde bankasürans ortaklıkları yönetiyor.

Finans Emeklilik hisselerinin satışı için yapılan imza töreninde söz alan Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Aras, “Uluslararası ligde, sektörünün oyun kurucuları arasında yer alan Cigna’nın yatırım ortaklığında bizi seçmesi Finansbank’ın gücüne ve geleceğine olan güvenin bir kanıtıdır. Bu ortaklık aynı zamanda Türkiye ekonomisine, finans ve sigorta sektörüne duyulan güvenin, geleceğe dönük olumlu beklentinin de bir işaretidir.” dedi. Aras, şöyle devam etti:

“Bu ortaklıkla sektörün en büyük ve deneyimli global oyuncularından birini Türkiye’ye yatırımcı olarak getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cigna gibi alanında önder bir marka ile güçlerimizi birleştirerek, banka sigortacılığı alanında çıtayı büyütme adına önemli bir adım attık. Ortağımızla birlikte kısa sürede sektörde ilk sırayı almayı hedefliyoruz.”

Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ise “Finansbank ve Cigna, Finans Emeklilik’i Türkiye’nin önder hayat sigortası ve emeklilik şirketi yapmak için ortak bir amaçta bir araya geldi. Ortaklığımız, Finansbank’ın Türkiye’nin önde gelen özel bankalarından biri olarak konumunu, Cigna’nın kapsamlı uluslararası banka sigortacılığı ve dağıtım tecrübesini daha da güçlendirecek. Aynı şekilde bu ortaklık, Türkiye’nin hayat sigortası ve emeklilik sektöründeki gücüne de güç katacak.” ifadelerini kullandı.

CİGNA CEO’SU: TÜRKİYE BİZİM İÇİN İDEAL

Cigna International CEO’su Jason Sadler de “Artan nüfusu, büyüyen Gayri Safi Milli Hasılası ve sigorta sektöründe yeri ile Türkiye, Cigna’nın müşterilerinin refahını ve güvenlik duygusunu iyileştirmeye yardımcı olan yenilikçi ürün sunumu için ideal bir bölge. Sigorta sektörünü penetrasyonun karlı büyüme için büyük fırsatlar içerdiği kanaatindeyiz. Biz, bu piyasada Türkiye’nin en iyi bankalarından biri ile ortaklık yapıyoruz. Cigna’nın Finansbank ile yaptığı benzersiz anlaşma her 2 şirketin de güçlü yönlerine inşa edildi. Türkiye’den müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan etkin, uzun vadeli bağ yaratmak adına aynı güçlerimizi birleştiriyoruz.” dedi.

Finans Emeklilik alım-satım işleminin mevzuat onaylarının ardından 2012’nin ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.
(CHA)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler