FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO SON DAKİKA 7 Mart 2023: Geçici işçiye kadro ne zaman çıkacak, Meclis'e geldi mi? 300 bini aşkın işçinin gözü Meclis'te!

Geçici işçilere kadro çalışmalarına ilişkin son dakika açıklaması dün Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Bakan Bilgin, 300 bini aşkın işçiyi yakından ilgilendiren gelişmeye ilişkin detayları duyurdu. Bakan Bilgin bahsi geçen düzenlemenin Meclis'e geleceğini ifade etti. Peki, geçici işçiye kadro ne zaman çıkacak? geçici işçiye kadro Meclis'e geldi mi?

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO SON DAKİKA 7 Mart 2023: Geçici işçiye kadro ne zaman çıkacak, Meclis'e geldi mi? 300 bini aşkın işçinin gözü Meclis'te!

Geçici işçilere kadro çalışmaları ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bahsi geçen düzenleme 300 binden fazla işçiyi yakından ilgilendiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçilere kadro ile ilgili düzenlemenin bugün Meclis'e geleceğini söyledi. İşte 7 Mart 2023 Salı günü itibarıyla geçici işçilere kadroda son durum...

geçici işçi 0

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO ÇIKTI MI?

Geçici işçiye kadro düzenlemesine ilişkin geçtiğimiz gün konuşan Çalışma hayatına ilişkin bir soru üzerine Bilgin, bugünü işaret ederek "Geçici işçiler ile ilgili düzenlemeyi Meclis'e sevk edeceğiz." dedi.

geçici işçi 1

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO MECLİS'E GELDİ Mİ?

Geçici işçiye kadro düzenlemesi bugün Meclis'e geliyor.

geçici işçi 2

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO AÇIKLAMASI

Geçici işçiye kadro düzenlemesine yönelik daha önce de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şu anda bakanlık gündeminde geçici işçiler var, geçici işçilerin kadrolu işçi haline gelmesi, ihtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu çalışması sağlanacak. Bu ay içinde onu da sonuçlandırırız. Geçici işçiler 300 bin kişi, belki biraz daha fazla. Çalışma bitmediği için bir şey söyleyemem, ama önümüzde o var. Bu ay içinde bitireceğiz. Ay sonuna doğru Meclise intikal ettireceğiz”

geçici işçi 4

GEÇİCİ İŞÇİ NEDİR?

Geçici işçi; 657 nolu Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan hukuki bir statüdür.

Geçici işçi, Devlet Memurları Kanunu uyarınca, 04 Nisan 2007-5620 S.K./4.mad (A), (B) ve (C) fıkralarında belirtilenler dışında kalan ve ilgili mevzuatı gereğince tahsis edilen sürekli işçi kadrolarında belirsiz süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan sürekli işçiler ile mevsimlik veya kampanya işlerinde ya da orman yangınıyla mücadele hizmetlerinde ilgili mevzuatına göre geçici iş pozisyonlarında altı aydan az olmak üzere belirli süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan geçici işçilerdir.

GEÇİCİ İŞÇİLER KİMLER?

Geçici iş pozisyonlarında altı aydan az olmak üzere belirli süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan geçici işçilerdir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler