FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gram altın için tahmin: 'Bulunması gereken yer' diyerek aralık verdi... Dolar, euro, altın fiyatları ne olacak? Gelişmeler piyasaları hareketlendirdi! Altın tırmanışa geçti

Son dönemde yaşanan gelişmeler piyasaları hareketlendirirken altın fiyatlarını da tırmanışa geçirdi. Şimdi tüm dünyada gözler, yaşanacak yeni gelişmelerde piyasanın nasıl tepki vereceğine çevrildi. Özellikle altın fiyatlarında hareketlilik gözlenirken "Gram altın fiyatı ne kadar olacak?" sorusu da sorulmaya başlandı. Uzmanlar yıl sonu için 3 bin 500 - 3 bin 750 aralığını işaret etti. Diğer yandan dolar rekor tazelerken euro da yükselişe geçti. İşte piyasalarda ve altın fiyatlarında son durum...

Gram altın için tahmin: 'Bulunması gereken yer' diyerek aralık verdi... Dolar, euro, altın fiyatları ne olacak? Gelişmeler piyasaları hareketlendirdi! Altın tırmanışa geçti

Altın fiyatları ne olur? Gram altın yükselecek mi, ne kadar olacak? Herkes bu soruların yanıtını araştırıyor. Haniye suikastı, Fed'in açıklaması ve 3. dünya savaşı söylentileri ile birlikte piyasalar hareketlendi. Peki, altın fiyatları ne olacak? Altın yükselecek mi düşecek mi? Altın tırmanışa geçerek haftanın en yüksek seviyesini gördü. Öte yandan dolar rekor tazelerken euro da yükselişte. Hangi senaryoya piyasalar nasıl tepki verecek? İşte detaylar...

Ekol TV'de yer alan habere göre; Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan, "Küresel piyasalarda olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Eğer 3. dünya savaşına doğru bir yönelim hızlanarak artmaya devam ederse özellikle riskli piyasalardan yani borsalardan bir para çıkışı bekleyebiliriz. Ons altın tarafında da yeni rekor seviyeleri görmek oldukça mümkün." dedi.

thumbs_b_c_455a4e668b05dc823f2c0f326ab62ce5

Bir yanda Haniye suikastı, Ortadoğu'daki gerilimler ve 3. dünya savaşı söylemleri bir diğer yanda ise ABD'den gelen faiz indirimi işaretleri... Yaşanan tüm bu gelişmeler uzun süredir yatay seyreden altında tansiyonu yükseltti.

images

Ortadoğu'da yaşananlar piyasaları da etkilerken jeopolitik risklerin artmasıyla altın haftanın zirvesini gördü. Serbest piyasada ons altın 2450'leri test ediyor. Tam altın 17 bin TL sınırında. Yaşanan gelişmelere bir de Fed'den beklenen açıklamalar eklendi. Fed ilk kez eylül ayında faiz indirimine gideceği sinyalini verdi. Altın tırmanışa geçti.

Yağbasan, "Fed ilk defa, uzun bir süre sonra ilk defa bir sonraki toplantıda faiz indiriminin masada olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu beklentiyle paralel aslında ons altın tarafında ve diğer bütün ABD endekslerinde yukarı yönlü bir ivmelenmeyi biz izlemiş olduk." ifadelerini kullandı.

a1

GRAM ALTIN İÇİN ARALIK VERDİ: 3 BİN 500 - 3 BİN 750

Ortadoğu'daki risk faktörlerinin kalkmasıyla altında kademeleri düşüşlerin beklendiği belirtildi. Ancak yıl sonunda uzmanların gram altının en az 3500 lirayı göreceğini öngördüğü aktarıldı.

thumbs_b_c_a873c63e65bce6bc905159fbccde318f

Yağbasan "Yıl sonunda ons altın tarafından beklediğimiz seviye 2800 dolarlara denk geliyor. Gram altının bulunması gereken yerler 3500-3750 aralığı. Orta ve uzun vadede ons altında yükselişin devam etmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

BUGÜN GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın fiyatı 2625 seviyelerine kadar yükseldi. Çeyrek altın 4293 TL’den, Cumhuriyet altını da 17.589 TL’den ekranlara yansıyor.

DOLAR VE EURO KURUNDA SON DURUM

Diğer yandan dolar ve euroda da son dönemde yaşanan hareketlilik sürüyor. Dolar kuru 33,18 lira seviyelerinde seyrederken euro kuru ise 35,87 seviyesinde seyrediyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun ardından yükselişe geçen döviz kurunda dalgalanma devam ediyor. TL nisan ve mayıs aylarında dolar karşısında yatay bir seyir izlemişti. Döviz kurunda bayram tatilinde artış yaşanmış, piyasaların açılmasının ardından da dolar 33 lirayı geçerek rekor kırmış, sonrasında 32 lira seviyelerine gerilemişti. 35 liranın üzerinde seyreden euro kuru ise 36'yı geçerek rekor kırmıştı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler