FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gremse altın nedir, kaç gram? Gremse altın kaç tane çeyrek eder?

Günümüzde gerek yatırım amacıyla gerekse takı olarak tercih edilen çok sayıda altın çeşidi bulunmaktadır. Her altın türünün kendine has birtakım önemli özellikleri vardır. Kimi altınlar gram yönünden daha ağırken kimi altınlar ise boyut ve tasarım açısından daha farklıdır. Gremse altın da kulplu ya da kulpsuz seçenekleriyle öne çıkan değerli bir maden türüdür. Peki, gremse altın nedir, kaç gram ve kaç tane çeyrek eder?

Gremse altın nedir, kaç gram? Gremse altın kaç tane çeyrek eder?

İçindekiler

  • Gremse altın nedir?
  • Gremse altın kaç gram?
  • Gremse altın kaç tane çeyrek eder?

Gremse altın her yerde kolay bulunabilecek altın çeşitleri arasında yer almamaktadır. Bu noktada gremse altın ne demek konusu karşımıza çıkabilmektedir. Ziynet kategorisi içerisinde bulunan bu altın finansal araç olarak kullanılabileceği gibi hediyelik ya da takı olarak da tercih edilebilmektedir. Bazıları eski tarihli olurken bazıları günümüz tarihli olabilmektedir. Bu altın aynı zamanda iki buçukluk ismiyle de bilinmektedir.

Gremse altın nedir?

Gremse altın, günümüzde daha çok yatırım niyetiyle tercih edilen altın çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sözcük bir isimdir ve Türkçe manası iki buçukluk şeklindedir. Bu altın türü, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan altınlardan biridir. Gremse altının tasarımı ve görüntüsü dikkat çekicidir. Altının ön kısmında Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi bulunmaktadır. Atatürk’ün portresinin çevresinde ise 32 adet yıldız deseni mevcuttur. Ayrıca defne yaprağı motifleri de yer almaktadır. Arka kısmında ise altının kaç tarihinde basılmış olduğu yazılıdır.

Gremse altın kaç gram?

Gremse altın kişilerin isteğine göre kulplu ya da kulpsuz olabilmektedir. Kulp kısımları altın olmadığından kararmaya karşı dayanıklı değildir. 0.916 saflığında has altından meydana gelen bu altın türü ayar bakımından 22 ayara sahiptir. Yaklaşık olarak 40 mm çapına sahip olan bu altın çeşidinin ağırlığı ise kulplu ve kulpsuz olmak üzere farklılık göstermektedir. Kulplu gremse altın gramı 18,15 grama denk gelirken, kulpsuz ağırlığı ise net 16,05 gram civarındadır.

Gremse altın kaç tane çeyrek eder?

Gremse altın çok yaygın olarak kullanılan bir altın olmamasına karşın yatırım açısından önemli bir araç olarak görülmektedir. Günümüzde gremse altın, 10 çeyrek altına eş değer kabul edilmektedir. Yarım altın türünden hesaplandığında ise 5 yarım altına denk gelmektedir. Ayrıca tam altın olarak bilinen altınında 2,5 katına eş değer olmaktadır.

(Bu bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi biri asla bir yatırım tavsiyesi değildir)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler