FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halkbank'ın çalışanları 940 liralık farka isyan etti

Ziraat ve Halkbank çalışanları isyan bayrağını çekti. Ziraat ve Halkbank’ta çalışan 43 bin personel, kamu işçileri haklarından faydalanabilmek için başvuruda bulundu.

Halkbank'ın çalışanları 940 liralık farka isyan etti

Ziraat ve Halkbank çalışanları kamu işçileri haklarından yararlanamayınca, çareyi Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurmakta buldu. 43 bin Ziraat ve Halkbank personeli adına konuşan Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, personellerin kamu bankasında çalıştığını ama kamu işçisi muamelesi görmediğini söyledi. Kamu işçilerine toplu iş sözleşmesi gereğince, en düşük 2 bin 150 lira net ücret verilmesi gerektiğini hatırlatan Ahmet Eroğlu, Ziraat ve Halkbank'ta brüt ücretin bin 700 TL, net ücretin ise bin 210 TL olduğunu dile getirdi ve kamu işçilerine sağlanan hakları talep ettiklerini açıkladı.

EN ÇOK ALTINI OLAN ÜLKE HANGİSİ?

940 TL'LİK ÜCRET FARKI

Ziraat ve Halkbank’taki çalışanların aldığı ücretle alması gereken ücret arasında 940 TL fark olduğunu vurgulayan Ahmet Eroğlu, ilgili bankalarda sosyal güvenlik açısından da kargaşa yaşandığını, bankaların eski çalışanların Emekli Sandığı Kanunu’na tabi olmaya devam ettiği, yeni işe girenlerin ise banka emekli sandıklarına tabi oldukları dile getirdi. 43 bin Ziraat ve Halkbank personelinin başvurusunda, kamu işçilerine tanınan haklardan yararlanamadıkları belirtildi.

"BÜYÜK İŞLEM YAPARKEN KÜÇÜK ÜCRET"

Kamu işçilerine yıllık 500 lira denge tazminatı verildiğini, hatırlatan Öz Finans İş Başkanı Ahmet Eroğlu, Ziraat Bankası’nda bin 790 TL, Halkbank’ta ise bin 690 TL ücretle personel çalıştırıldığını hatırlattı ve net ücretlerin ise ağustos ayı itibarıyla bin 210 lira olduğunu söyledi.

25 BİNİ ZİRAAT’TE

Eroğlu, her gün yüz binlerce liralık işlem yapan kişilerin bu kadar düşük ücretle çalıştırılmasının doğru olmadığını ifade etti. Eroğlu, Ziraat Bankası’nda 25 bin, Halkbank’ta 18 bin personel çalıştığını, bunların memur mu, işçi mi, kamu işçisi mi olduklarının belli olmadığını söyledi. Her iki bankanın da yüksek kârlılıkla çalıştığını, bunda personelin büyük katkısı olduğunu kaydeden Eroğlu, bu personele kamu işçilerine sağlanan hakların verilmesini istedi.

STATÜDE DEĞİŞİKLİK

Ahmet Eroğlu’nun başvurusunda Ziraat Bankası hisselerinin yüzde 100’ünün, Halkbank hisselerinin ise yüzde 51’inin Hazine’ye ait olduğu vurgulanarak statüde değişiklik talep edildi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler