FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamit altın nedir, kaç gram? Hamit altın kaç çeyrek eder?

Piyasada birçok farklı altın çeşidi mevcuttur. Bu altınların bazıları finansal araç olarak tercih edilirken bazıları ise süs eşyası veya takı amacıyla kullanılmaktadır. Hamit altın da piyasada bulunan altın türlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Gram yönünden fazla olan bu altın türü, diğer altın çeşitlerine nazaran daha pahalı olabilmektedir. Peki, Hamit altın nedir, kaç gram ve kaç çeyrek eder?

Hamit altın nedir, kaç gram? Hamit altın kaç çeyrek eder?

İçindekiler

  • Hamit altın nedir?
  • Hamit altın kaç gram?
  • Hamit altın kaç çeyrek eder?
  • Hamit altın ile Reşat altın arasındaki fark nedir?

Geleceğe yatırım açısından tercih edilen çok sayıda farklı yatırım aracı bulunmaktadır. Altınlar da bu yatırım araçları arasında yer almaktadır. Hamit altın da önemli altın türlerinden biri olarak bilinmektedir. Bu altının değeri oldukça fazla olduğundan her kuyumcuda bulabilmek pek mümkün olmamaktadır. Hamit altının kökeni ise Osmanlı zamanlarına kadar dayanmaktadır.

Hamit altın nedir?

Hamit altın tüm altın türleri arasında fiyat açısından en pahalı altınlardan biridir. Hamit altın fiyatı, altının nadirliğine ve durumuna göre de değişebilir. Bu altın türünü her kuyumcuda bulmak zordur. Bu noktada Hamit altın ne demek konusu gündeme gelebilir. Bu altın Osmanlı zamanında Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid için basılmış bir altın çeşididir. Bu yüzden ismi Hamit olarak kabul edilmiştir. Hamit altın 22 ayarlı bir altın türüdür.

Hamit altın kaç gram?

1876 senesinde basılmış olan Hamit altının ilk basımları kulpsuz olarak gerçekleşmiştir. Ancak sonradan kulplu üretilenler de mevcuttur. Günümüzde her 2 tür de bulunabilir.

Hamit altında II. Abdülhamid’in tuğrası ve basım tarihi bulunur. Altının üst bölümü ise defne yaprağı, 2 adet meşale gibi motifler ile süslüdür. Ayrıca Hamit altında Osmanlı İstanbul Darphanesi’nde üretildiğini simgeleyen yazı mevcuttur. Hamit altın gramı ise ortalama 7,2 gram civarındadır.

Hamit altın kaç çeyrek eder?

Hamit altın gerek ağırlık gerek ise ölçüleri bakımından diğer altınlara nazaran daha büyüktür. Üzerindeki işlemeleri ile öne çıkan bu altın, çeyrek altının yaklaşık olarak 20 katına denk gelmektedir. Yarım altın türü baz alındığında ise yarım altının 10 katına eş değer olmaktadır. Gremse altının ise 2 katı olarak bilinmektedir. 22 ayara sahip olan bu altının orijinal basımları oldukça değerlidir.

Hamit altın ile Reşat altın arasındaki fark nedir?

Reşat altın türü ile Hamit altın türü görünüm yönünden birbirlerine benzemelerine rağmen birçok noktada önemli farklılıklara sahiptirler. Hamit altın Reşat altın farkı denildiğinde ön görünüşte Reşat altın ile Hamit altın aynı olduğu ancak basım tarihleri ve tuğraların farklı olduğu bilgisi öne çıkmaktadır.

Buna ek olarak Reşat altının üzerinde Osmanlı Sultanı olan V. Mehmed Reşad’ın tuğrası yer alırken Hamit altın üzerinde ise yine Osmanlı Sultanı olan II. Abdülhamid’in tuğrası bulunmaktadır.

(Bu bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi biri asla bir yatırım tavsiyesi değildir)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler