FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İhtiyaç sahiplerinin dikkatine! 2.392 TL ödeme yapılıyor! T.C. kimlik kartı ile başvuruluyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemeleri yapılıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada destek ödeme tutarları ve şartları hakkında detaylı bilgi verildi. Yapılan açıklamaya göre gereken şartları taşıyan tüm bireylere 2.392 TL’ye kadar ödeme yapılıyor.

İhtiyaç sahiplerinin dikkatine! 2.392 TL ödeme yapılıyor! T.C. kimlik kartı ile başvuruluyor

İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen destek ödemeleri arasında engelli aylığı da yer alıyor. Sosyal güvencesi olmayan ve gereken şartları taşıyan vatandaşlara aylık ödeme yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemeleri ‘Sosyal Yardım Programları’ kapsamında gerçekleştiriliyor. İşte 2.392 TL destek ödemesinden faydalanmak için gerekenler

2bin392-tl-ödeme

Sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 2.835,60-TL) az olan vatandaşlar yapılan yardımdan faydalanabiliyor.

ÖDEMELER AYLIK OLARAK YAPILIYOR

2.392 TL’ye varan destek ödemesinden faydalanmak için 18 yaş üstü engelli kişiler ile bu kişilerin vasi veya vekilinin başvuruda bulunması gerekiyor.
Yüzde 40 ve üstü engelli raporu olan vatandaşlara ödemeler aylık olarak yapılıyor.

asgar

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELERE DİKKAT

Başvuruda istenilen belgeler ise TC kimlik kartı ve sağlık kurulu raporu. 20.02.2020 tarihi sonrası sağlık kurulu raporları elektronik olarak temin edildiğinden bu tarihten sonra düzenlenmiş raporlar talep ediliyor.

deprem-kredisi-başvuru

İKİ FARKLI ÖDEME TUTARI

2023 dönemi için engelli aylığı %40-%69 arası engeli olanlar için 1.594,70-TL, %70 ve üzeri engelli olanlar için ise 2.392,05-TL.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler