FİNANS

İnternetten en çok ne aldık?

Uluslararası pazar araştırma şirketi Ipsos, Türk insanının internet alışveriş alışkanlıklarını ve teslimat tercihlerini araştırdı.

İnternetten en çok ne aldık?

Ayda ortalama 9 kez internet üzerinden alışveriş yapılıyor. İnternet üzerinden alışveriş yapan kişiler çoğunlukla 25-34 yaş aralığında. Ağırlıklı olarak kıyafet, ayakkabı, elektronik eşya ve kitapların satın alındığı internet alışverişlerinde tüketiciler en çok ürünün zamanında teslim edilmemesi ve teslimat anında evde bulunma zorunluluğundan şikâyetçi. Araştırmaya göre tüketiciler erken teslimatlarda ek ücret ödemeye bile razı.
13 Temmuz 2016 / İstanbul - Fransız uluslararası pazar araştırma şirketi Ipsos’un yeni iş modeli Bukoli için hazırlamış olduğu “Teslimat Tercihlerini Anlama, Marka Bilinirlik ve Algı Araştırma Raporu” çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Türk insanının internet alışveriş alışkanlıklarını ve teslimat tercihlerini anlamak amacıyla yapılan araştırma, internet alışverişi yapan 301 kişi ve internet üzerinden satış gerçekleştiren 100 kişi üzerinde yapıldı. “İnternet Alışverişi Yaklaşımı & Alışkanlıklar” ve “Kargo/Teslimat Kullanım Alışkanlıkları” olmak üzere iki bulgu üzerinde durulan araştırmada, alışveriş yapanların yüzde 65’inin, satış yapanların ise yüzde 48’inin üniversite mezunu olduğu belirlendi. Her iki gurubun da yaş ortalamasının 25 – 34 olduğu belirlenirken, ayda ortalama alışverişi sıklığının ise 9 olduğu tespit edildi. Ağırlıklı olarak kıyafet, ayakkabı, elektronik eşya ve kitapların satın alındığı internet alışverişlerinde tüketiciler, en çok teslimat anında evde bulunma zorunluluğundan rahatsız oluyorlar. Her 4 kişiden birinin internet alışverişlerinde erken teslimat için ekstra ödeme yapabileceğinin belirtildiği araştırmada, en çok tercih edilen internet alışveriş sitelerinin başında ise Hepsiburada.com, Gittigidiyor.com ve n11.com’un geldiği ifade ediliyor.

En çok ürün zamanında teslim edilmeyince şikâyet ediyoruz

Teslimatlarda yaşanan sorunları da incelendiği araştırmada görüşmecilerin yüzde 29’u bugüne kadar teslimatla ilgili sorun yaşamadıklarını belirti. Tesimatlarda en çok yaşanan sorun “ürünün zamanında teslim edilmemesi”nde yaşanırken, bunu “teslimat zamanının belli olmamasından dolayı beklemek zorunda kalınması” ve “evde olunmasına rağmen eve geldik yoktunuz, denmesi” izledi. Kargo / teslimat kullanım alışkanlıklarının da irdelendiği araştırmada, kapıya teslim yapması, adresten dönmesi halinde şubeye uğrayıp alabilme imkanı, taşınma esnasında doğabilecek zararları üstlenmesi ve şubenin evine yakın olması kargo hizmetlerinin sevilen yönlerini oluşturuyor.
Erken teslimat için ek ücret ödeyebiliriz

Tüketiciler internet alışverişlerinde kargo/teslimat firmasını seçerken en çok ücret, güven, hasarsız ve zamanında teslimat konularına dikkat ederken, her 4 kişiden 1’i internet alışverişlerinde erken teslimat için ekstra ödeme yapabileceğini belirtiyor. “Ücretsiz teslimat” kargo firmalarından en çok beklenen kampanya olurken, bir sonraki alışverişte indirim ve çekilişe katılma hakkı ise en az tercih edilen kampanyalar arasında yer alıyor.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler