FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İş Bankası personel alımı şartları belli oldu

Türkiye'nin en iyi bankaların İş Bankası bazı şartlar doğrultusunda personel alımlarını sürdürüyor. Peki, o şartlar neler? İş Bankası personel alımı şartları hakkında merak edilenler, haberimizde!

İş Bankası personel alımı şartları belli oldu

Türkiye'nin en iyi bankaların biri olan İş Bankası personel alımlarını sürdürüyor. 2015 büyüme hedefleri doğrultusunda yeni şubeler açan ve çalışmalarını sürdüren İş Bankası; güvenlik görevlisi, çağrı merkezi, müfettiş yardımcılığı, memur, asistan, servis görevlisi, yönetici adayı gibi pek çok alanda personel alımı gerçekleştiriyor. 29 Ağustos 1924′te cumhuriyet döneminin ilk özel bankası olarak kurulan İş Bankası personeli olabilmek için yapılması gereken başvuru şartlarına uygun olabilmek ve İş Bankası personel alımı için yapılan mülakatları geçebilmek. Peki, İşbankası personel alımı şartları neler ve adayların hangi sınavlardan geçmesi gerekiyor?

İŞ BANKASI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

İş Bankası personel alımlarında pozisyon özelinde farklı değerlendirme araçlarına tabi tutulmaktadır. İşe alımda kullanılan tüm araçların uluslararası standartlarda olmasına özen gösterildiğine resmi sitesinde belirten İş Bankası, personel alımlarında adayları şu sınavlara tabi tutmaktadır:

Yazılı Sınav: Mesleki bilgi, sayısal-sözel yetenek vb. konularda ölçmek için farklı türde yazılı sınavlar uygulanır.

Değerlendirme Merkezi Uygulamaları: İş Bankası personel adaylarının güçlü ve gelişime açık yönlerinin tarafsız şekilde saptamak için kullanılır. Bu uygulamalar adayların performansını gözlemleme olanağı sağladığı gibi dayın görevinde nasıl performans göstereceği konusunda bilgi verir.

Yetkinlik Bazlı Mülakatlar: Yetkinlik bazlı mülakatlar, yapılandırılmış mülakatlar olup, adayın geçmişte yaptığı işler, gösterdiği davranışlar, aldığı sorumluluklar vb. kanıtlardan yola çıkarak, gelecekteki performansının değerlendirilmesini sağlar.

Panel Mülakatlar: Teknik mülakat veya klasik mülakat şeklinde gerçekleşen, en az iki kişinin katıldığı, temel yetkinliklerin sorgulandığı mülakat türüdür.

Kişilik Envanterleri: Adayların kendi yetkinliklerini nasıl değerlendirdiklerini, davranış ve eğilimleri ile ilgili soruları yanıtlayarak aktardıkları değerlendirme sınavıdır.

İŞ BANKASI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

İş Bankası personeli alımı başvurusu yapabilmek için şartar ise şunlar: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suçtan dolayı hapis cezasına hüküm giymemiş olmak, herhangi bir kurum ya da kuruluşa karşı zorunlu hizmet yükümlülüğü taşımamak, erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış olmak, sağlık durumu Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya elverişli olmak, İş Bankası'nın yeni personel alımı için yaptığı; Memur, Operasyon Elemanı, Operasyon Destek Elemanı ve Çağrı Merkezi sınavlarından herhangi birinin mülakat ve değerlendirme merkezi aşamasında başarısız sayılmamış olmak, 16 Ağustos 1984 ve sonrasında doğmuş olmak, Kamu haklarından yoksun bulunmamak, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Aydın, Bayburt, Burdur, Denizli, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Konya, Muğla, Nevşehir, Niğde, Rize, Şanlıurfa, İzmir, İstanbul, Bursa ve Yozgat illerinde ikamet ediyor olmak .

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler