FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşbankası'ndan yeni altın fonu

İş Bankası, Yüzde 100 Anapara Korumalı Altın Fonu’nu halka arz etti.

İşbankası'ndan yeni altın fonu

İş Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, altın fiyatları yükseldiğinde kazandıran, düştüğünde ise anaparanın yüzde 100’ünün korunmasını sağlayan fon sayesinde, yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri altına yatırım yapabilecekler.

Fon, altının Amerikan Doları cinsinden fiyatlarını baz alarak yatırımcılarının kur riski taşımalarını da engellemiş olacak.

Fonun alımı için alt limit 1.000 lira olacak. Fon, İş Bankası şubelerinin yanı sıra, internet şubesinden de kolaylıkla satın alınabilecek.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ülkeler düzeyindeki borç krizleri, kırılgan büyüme dinamikleri, olası parasal genişleme senaryoları dikkate alındığında altın yatırımının uzun süre daha cazip seçenekler arasında yer alacağını belirterek, "Yüzde 100 anapara korumalı altın fonu, mevcut belirsizliklerin altın fiyatlarında artışa yol açacağını düşünen, aynı zamanda da altın fiyatlarındaki olası düşüşlere karşı korunmak isteyen yatırımcılar açısından önemli bir yatırım alternatifidir" dedi.

Express


En Çok Aranan Haberler