FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da halk ekmeğe zam geliyor! 'Zam doğru ancak...'

İstanbul'da 250 gram olarak 1,25 TL'ye satılan halk ekmeği 11 Şubat'tan itibaren yüzde 100 zamlanarak 2,50 TL'den satılacağı iddia edildi. Bu iddianın üzerine Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, maliyet artışları nedeniyle zam yapılacağını doğruladı ancak zam oranının ekmekte yüzde 100 olmayacağını söyledi...

İstanbul'da halk ekmeğe zam geliyor! 'Zam doğru ancak...'

İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından halk ekmeğine zam yapılacağı doğrulandı. Ancak zamların ne kadar olacağı belirtilmedi.

İddiaya göre 250 gram olarak 1,5 tl’den satılan halk ekmeğinin 11 şubat 2022 tarihinden itibaren 2,50 TL'den satılacağı öğrenilmişti.

Haberler.com'un haberine göre bir zam yapılacağını doğrulayan Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, söz konusu haberlerde yer alan fiyat listesinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

p031c78y

"EKMEĞE YÜZDE 100 ZAM YAPMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Maliyet artışlarından dolayı zammın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Nama, bunu minimum tutmak için çabaladıklarını vurguladı. Nama, "Diğer ürünlerde yüzde 100 zam olması konuşuluyor ancak ekmeğe yüzde 100 zam yapmamız söz konusu değil. Zam oranını minimum seviyede tutmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Sosyal medyada yayınlanan fiyat listesi kesinlikle doğru değildir. Henüz alınmış net bir karar yok" ifadelerini kullandı.

"4 AYDIR ZAM YAPMADIK ARTIK DAYANAMIYORUZ"

İBB'ye bağlı Halk Ekmek A.Ş Yönetimi Kurulu Başkanı Vekili Özgen Nama fabrikaya gelen elektrik faturasının eylül ayına göre neredeyse 3 kat arttığını paylaştı.

Özgen Nama Kartal Halk Ekmek Fabrikası'nın faturasını da sosyal medya hesabından paylaşarak, "Kartal Halk Ekmek fabrikasının da faturalarını halkımızın takdirlerine sunuyorum, İşte, Eylül-Ocak faturalarının arasındaki o korkunç fark! Tüm maliyetlerimiz 3 katına çıktı, İBB 4 aydır 2 lira olması gereken ekmeğe zam yapmamak için çok direndi. Artık dayanamıyoruz! #ElektrikZammı" ifadelerini kullandı.

080220221540403987870

Nama'nın paylaştığı fatura Kartal Halk Ekmek Fabrikası'nın 2021'in Eylül ayında 211 bin 386 olan faturasının, 2022 Şubat ayında 570 bin 933 liraya çıktığı görülüyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler