FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbullunun taksi düğümü çözülüyor! Bakan Uraloğlu duyurdu: Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız!

İstanbullunun kabusu haline gelen taksi çilesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bakanlığın konuya el atacağı ve taksi sayısının 18 binden 31 binin üzerine çıkacağı iddiası bir anda gündem olurken, İBB'nin bugün yapılacak UKOME toplantısı için hazırladığı teklif kulislere sızdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni onaylayacaklarını sosyal medya hesabından duyurdu.

İstanbullunun taksi düğümü çözülüyor! Bakan Uraloğlu duyurdu: Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız!

İstanbul'daki çözülemeyen taksi sorunu uzun yıllardır bakanlık temsilcileriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni UKOME toplantılarında karşı karşıya getiriyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yönetimi, defalarca taksi sayısının artırılması için teklif hazırlarken, Ulaştırma Koordinasyon Müdürlüğü UKOME'de her teklif reddedildi.

İstanbul nüfus milyonlarca arttığı halde taksi sayısı 18 binde takılıp kaldı. 16 milyon nüfuslu kentte bugün taksi başına 861 kişi düşüyor. Hal böyle olunca mega kentte taksi bulmak neredeyse imkansız hale geliyor.

31 BİN 815 TAKSİ İDDİASI

Tartışmalar sürerken taksi sayısını artırmak için harekete geçildiği iddiası ortaya atıldı. Bloomberg'in üst düzey yetkililere dayandırdığı habere göre yeni bir yasa ile İstanbul'daki taksi sayısının 31 bin 815'e çıkarılacağı iddia edildi. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kaynakları bunu doğrulamadı.

İMAMOĞLU, KRİTİK TOPLANTIYI İŞARET ETTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, x hesabından yaptığı paylaşımla perşembe günü yapılacak UKOME toplantısını işaret etti.

thumbs_b_c_1641822b212f0bdfc0961d9090d8fa34

İmamoğlu "Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hem taksi sayısını arttırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı. UKOME toplantısında tüm İstanbul için hayırlı kararlar çıkacağını ümit ediyorum" mesajını paylaştı.

İBB'NİN TAKSİ TEKLİFİ ORTAYA ÇIKTI

Sözcü'de yer alan habere göre; İBB'nin sunacağı teklifin detayları kulislere sızdı. İstanbul için yapılacak özel teklifte hedef her 500 kişiye bir taksi düşmesi planlanıyor. İBB'nin çözüm önerisi "Uygulama tabanlı taksi sistemi."

thumbs_b_c_5f57438209d3fdbda2fb761887e098c7

Bu sistemle taksiler, yalnızca elektronik ulaşım ve yönetim lisansı almış uygulamalar üzerinden çalışacak.

Yoldan değil sadece entegre taksi duraklarından yolcu alabilecekler. Farklı renklerdeki taksilerde tepe lambası olmayacak.

Ama ayırt edici tasarıma sahip damalı T plakalı araçlar kullanılacak. Araçlarda güvenlik bölmeleri de olacak.

Sayılarının ise 2 bin 500 civarında olabileceği belirtiliyor.

Gözler şimdi perşembe günü yapılacak UKOME toplantısında.

BAKAN URALOĞLU DUYURDU!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu," İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız" dedi.

İşte o paylaşım;

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız.

2500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yapılacak olan UKOME Toplantısı’nda gündemde yer alan teklife ilişkin olarak oy hakkı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kurumlar olarak uygun görüş vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler