FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detayları belli oluyor!

Kabine Toplantısı için geri sayım başladı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi bugün açıklanacak. Hükümet 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borcu ve SGK borçlarının yapılandırılması için atılımda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası borç yapılandırma paketine ilişkin açıklama yapması bekleniyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? İşte, kritik toplantıda ele alınacak konular...

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detayları belli oluyor!

Kabine Toplantısı için geri sayım sürüyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin görüşüleceği kritik toplantıda ele alınacak konular merak konusu oldu. Çok sayıda vatandaş internette" Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? " gibi soru ve konu başlıklarını araştırıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi için gözler Kabine Toplantısında. İşte ayrıntılar...

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Kabine Toplantısı bugün (23 Ocak 2023 Pazartesi günü) yapılacak.

Kabine Toplantısında Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin ele alınması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISINDA ELE ALINACAK KONULAR

Kabine toplantısında borç yapılandırma paketinin yanı sıera birçok konu ele alınacak.

İSVEÇ'TE KUR'AN-I KERİM YAKILMASI

Kabinenin bir diğer önemli başlığı ise dış politika olacak. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan PKK/YPG eyleme, ardından Kuran-ı Kerim’in yakıldığı provokatif eyleme göz yumulmasıyla İsveç ve Türkiye arasında gerilen ilişkiler değerlendirilecek. İsveç hükümetinin tutumu ve İsveç’in NATO’ya üyelik süreci de bu kapsamda gözden geçirilecek. Dış politika gündeminde ayrıca Suriye ile normalleşme süreci, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye’ye yapacağı ziyaret ve ABD’den F-16 alımı ile ilgili gelişmeler gibi sıcak başlıklar da yer alıyor.

F-16 ALIMI VE TERÖRLE MÜCADELE

Geçtiğimiz hafta ABD’ye ziyarette bulunarak mevkidaşı Antony Blinken ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Blinken görüşmesi ve F-16 alımıyla ilgili gelişmeler hakkında Kabine’ye bilgi verecek.

Toplantıda, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadeleye ilişkin yeni adımların sonuçları da değerlendirilecek.

Ayrıca, terörle mücadele ve enerji güvenliği başlıklarındaki gelişmeler ele alınacak.

E1

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK BORÇ YAPILANDIRMA PAKETİ İÇİN GÖZLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA

Borç yapılandırma paketi; vergi ve SGK borçlarının yapılandırılandırılacak. Hükümet 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borcu ve SGK borçlarının yapılandırılması için harekete geçti.

Borç yapılandırma paketi ile ilgili açıklamanın Pazartesi günü yapılması planlanan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklanması bekleniyor.

p3

BORÇ YAPILANDIRMA PAKETİ KİMLERİ KAPSAYACAK, ŞARTLARI NELER?

Borç yapılandırma paketi ile 31 Aralık 2022'ye kadar devlete olan borçlar yapılandırılacak.

Borç yapılandırma paketi ile vergi, sigorta primi (SGK ve Bağ-Kur), idari para cezaları, trafik cezaları gibi borçlar yapılandırmaya dahil edilecek.

kredi

BORÇ YAPILANDIRMA PAKETİ İLE ŞİRKETLERE MATRAH ARTIRIMI, KASA VE STOK AFFI

Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı da tanınacak. Belediyelere olan emlak vergisi borçları, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları da yapılandırma içine alınacak.

E2

BORÇ YAPILANDIRMA PAKETİ İLE FAİZLER BÜYÜK ORANDA SİLİNECEK

Bahsi geçen paket ile taksitli ödeme seçeneklerinin yanında ana para borçlarına işleyen faizlerin büyük kısmının silinmesi bekleniyor.

Daha önce de yapılan yapılandırmalarda olduğu gibi 36 aya kadar vade yapılması beklentisi yükseldi.

Belli periyotlarda yapılacak olan taksitlendirmeler borçluları zorlamadan ödeme imkanına kavuşturacak.

E3

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler