FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadın girişimciye 30 milyon euro

Esnafın ardından, kadınlara da müjde geldi. Sermayesi olmayan kadın girişimcilere, Halkbank 30 milyon euroluk kredi verecek. Vadeler uzun olacak, faiz oranı düşük tutulacak.

Kadın girişimciye 30 milyon euro

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Halkbank'tan kredi kullanacak esnafa verdiği faiz indirimi müjdesinin ardından, bir müjde de kadın girişimcilere geldi. Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan sadece kadın girişimcilere vermek üzere, 30 milyon euro kredi kullanacaklarını açıkladı. Uluslararası Kadın Girişimciler Forumu'nda konuşan Aslan, Halkbank'ın uluslararası finansal kuruluşlar ile ortaklığı kapsamında sadece kadın girişimcilere yönelik olmak üzere, işletme ve yatırım teşviki amaçlı Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euro kredi kullanacaklarını söyledi. Aslan, kredinin kadın girişimcilere, gerek vadesi, gerek faiz oranı ile çok özel koşullarda sunulacağını vurguladı.

KADIN SAYISI AZ
Kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarının henüz istenilen seviyeye ulaşmadığını ifade eden Aslan, TÜİK'in verilerine göre, Türkiye'de iş gücüne katılan kadın oranının sadece yüzde 29.3 olduğunu hatırlattı. Kendi işinde çalışan kadınların oranının ise yüzde 7 olduğuna işaret eden Aslan, şöyle konuştu: "Bu oranlara baktığımızda, girişimcilik konusunda önümüzde uzun bir yol olduğunu ve bu alanda çalışmalar yapılması gerektiğini net bir şekilde görüyoruz." Aslan, bu çerçevede Halkbank'ın, hem girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, hem de kadın girişimci sayısının artması için sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kamu kurumları ile çeşitli farklı projeler yürüttüklerini kaydetti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler