FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamu görevlilerinin izin yasağı kaldırıldı

Numan Kurtulmuş: Bugün itibariyle kamu görevlilerinin izin yasağı kaldırılmıştır.

Kamu görevlilerinin izin yasağı kaldırıldı

Olağanüstü Hal (OHAL) kararının ardından operasyonların daha rahat yapılabilmesi için memurların izni iptal edilmişti.

Memur izinleri, bugün düzenlenen bakanlar kurulunun da gündemindeydi.

Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş "Bugün itibarıyla kamu personelimizin, kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir." dedi.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Kurban Bayramı ile ilgili de konuşan Kurtulmuş, ''Büyük ihtimalle Kurban Bayramı tatilimiz de 9 günlük olacak, yani cuma günü olacak ama onun kararı henüz Bakanlar Kuruluna gelmedi. Kurban bayramıyla ilgili bir karar henüz alınmadı.'' ifadelerini kullandı.

TEŞVİK PROGRAMI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Teşvik paketiyle ilgili çalışmanın sürdüğünü kaydeden Kurtulmuş, "Ekonomi çevreleri rahat olsun ki, darbe teşebbüsü ve sonrası gelişmeler ekonomiyi etkilememiştir. Bu çerçevede Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelen konulardan biri teşvik programının etkinliğinin artırılması oldu. Ekonomiyle ilgili bakanlıklarımız çalışmasını sürdürüyor" diye konuştu.

KOBİ'LER İÇİN YENİ DESTEK

Kurtulmuş KOBİ'lere yönelik yeni bir destek paketiyle ilgili olarak, "TBMM'ye bugün göndereceğimiz bir kanun tasarısı var. İşadamlarının taşınır mallarının bankalara teminat olarak verilmesinin kolaylaştırılması. Özellikle KOBİ'leri rahatlatan bir teklifti. İşadamları bundan sonra taşınmazları değil taşınır malları da teminat olarak gösterebilecek. KOBİ'ler için bir hayat damarı olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

RTÜK AÇIKLAMASI

RTÜK’ün reklam gelirlerinden aldığı payın düşürülmesi konunda yoğun talepler oldu. 15 temmuz akşamı Türk medyası yıldızlı pekiyi ile demokrasi sınavından mezun olmuştur. Türk medyasının bu tavrı olmasaydı darbe karşısında milletimizin sokaklara çıkması da pek mümkün olmayacaktı. Şükranımızın bir göstergesi olarak bir karar aldık ve yüzde 3’lük RTÜK'ün reklam payını yüzde 1.5’e düşürdük.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler