FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TÜİK Temmuz ayı kira zammı yüzde kaç oldu? Kira artış sınırı devam ediyor mu?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika açıklamasının bugün TÜİK tarafından yapılması bekleniyor. TÜİK'in Temmuz ayı kira zam oranları ile memur ve emekli maaşı gibi birçok kaleme yön verecek enflasyon oranı açıklamasını için geri sayım sürüyor. Son 6 ayın enflasyon verileri ile TEFE-TÜFE de belli olacak. Ev sahibi ve kiracıların gözü TÜİK'ten gelecek açıklamada. Peki TÜİK Temmuz ayı kira zammı yüzde kaç oldu? Kira artış sınırı devam ediyor mu?

TÜİK Temmuz ayı kira zammı yüzde kaç oldu? Kira artış sınırı devam ediyor mu?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika açıklamasının 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü TÜİK tarafından yapılması bekleniyor. Enflasyon oranı, asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zam sonrası Temmuz ayı memur ve emekli maaşı zammına ve kira zammına da yön verecek. Öte yandan memur maaşlarına ilişkin düzenleme bugün Meclis'e gelecek. Bugün açıklanacak enflasyon verileri ile rakamın netleşeceğini söyleyen Akbaşoğlu, "Enflasyon farkını ve refah farkını da gözetecek şekildeki düzenlemelerimizle verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı. TÜİK'in yayımlayacağı haziran ayı enflasyon rakamları ve son 6 ayın enflasyon verileri kapsamında TEFE-TÜFE de belli olacak. Ayrıca enflasyona bağlı olarak getirilen yüzde 25 kira sınırı uygulaması da uzatılıyor. Temmuz ayı kira artış oranı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. İşte, 2023 kira artış oranı ile ilgili merak edilenler....

kira zam3

TEMMUZ AYI KİRA ZAMMI YÜZDE KAÇ OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Haziran'da enflasyon yüzde 38,21 oldu. Temmuz ayı kira artış oranı ise %59.95 olarak ortaya çıktı.

kira zam4

YÜZDE 25 KİRA SINIRI UZATILDI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Fahiş kira artışlarına karşı geçen sene devreye aldığımız üst sınır uygulaması bu tedbirlerden biriydi. Konut kira sözleşmelerinde oranı yüzde 25 ile sınırlanmıştık. Temmuz ayında yenilenecek kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulamaya devam edeceğiz."

Tüm kiracılar dikkat: Kirayı daha düşük ödeyebilirsiniz! Ev sahibinden talep etmeniz gerekiyor! İşte detaylar...

Kira sınırı ile ilgili yapılan açıklamaya göre; yeni yılda kirada yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek.

kira sözleşmesi

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler