FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası yeni açıklama! Deprem harcamaları hariç tutuldu: 'AB standartlarında tutacak yaklaşım'

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantının ardından ilk açıklama Bakan Işıkhan'dan geldi. Buna göre toplantıda yatırım-istihdam-üretim odaklı planlar ele alındı. Ayrıca toplantı sonucunda Orta Vadeli Program (OVP) ile makroekonomik hedeflerin ve yapısal reform politikalarının güncelleneceği ifade edildi. Bütçe açığının milli gelire oranıyla ilgili ise AB standartları işaret edildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası yeni açıklama! Deprem harcamaları hariç tutuldu: 'AB standartlarında tutacak yaklaşım'

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantıda eylül ayında kamuoyu ile paylaşılması planlanan Orta Vadeli Program (OVP) hazırlık süreci ele alındı.

AA-20230726-31767261-31767257-EKONOMI_KOORDINASYON_KURULU_CUMHURBASKANI_YARDIMCISI_YILMAZ_BASKANLIGINDA_TOPLANDI

Ayrıca son dönemdeki para politikası kararları hakkında bilgilendirme yapılarak, ihracat, yatırım, destek önerileri, KKM’deki gelişmeler, otomotiv, gıda ve perakende sektörlerinde yaşanan stokçuluk ve haksız fiyat uygulamalarına karşı yürütülen çalışmalar ile mesleki eğitim merkezlerine sağlanan devlet katkısının etkinliği başlıkları görüşüldü.

YATIRIM-ÜRETİM-İSTİHDAM VURGUSU

Toplantı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan "EKK toplantısında yatırım-üretim-istihdam politikasını daha güçlü şekilde hayata geçirmeye yönelik planları ele aldık" açıklamasında bulundu.

thumbs_b_c_ea911f4b47340c0ba13b1c21cbbcfc1d

REFORM POLİTİKALARI GÜNCELLENİYOR! 3 YILLIK YOL HARİTASI ORTAYA KONACAK

Toplantı sonrası Ekonomi Koordinasyon Kurulu yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"OVP ile makroekonomik hedefler ve yapısal reform politikaları güncellenecek, önümüzdeki 3 yıla ilişkin yol haritası ortaya konulacak. Deprem harcamaları hariç tutulduğunda bütçe açığının milli gelire oranının AB standartlarında tutacak bir yaklaşım devam ettirilecek."

(İHA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler