FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

0,69 faizli konut kredisi nasıl alınır, şartları nedir? Düşük faizli konut kredisi başvuruları başladı mı?

Ev sahibi olmak isteyenler için düşük faizli konut kredisinin detayları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yeni Evim Konut Finansman Programı" kampanyasının detaylarını açıkladı. Bu kapsamda ev sahibi olmak isteyenlere "0,69'dan başlayan faiz imkanı sunulacak. İşte kampanyanın tüm detayları...

0,69 faizli konut kredisi nasıl alınır, şartları nedir? Düşük faizli konut kredisi başvuruları başladı mı?

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşın yüzünü güldürecek olan konut kampanyanın detayları belli oldu. Orta gelir grubuna yönelik olarak hayata geçirilen kampanyanın son şeklini Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı. Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle:

KONUT KREDİLERİ DÜŞTÜ MÜ?

Kampanya kapsamında; tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Azami 15 sene vade ile sağlanacak finansmanlarda faiz/kar payı oranları %0,69’dan başlayan oranlarla uygulanacak.

ara zam

**'Yeni Evim' programına dair açıklamalarından öne çıkan noktalar:

**
Gelir düzeyi ve konut fiyatlarının genel seyri açısından ülkemizi 3 bölgede ele aldık. Programımız kapsamında İstanbul 1. Bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm illerimiz de 3. bölge olarak belirlendi.

Programımız çerçevesinde bankalarımız ve katılım finans kurumlarımız tarafından sağlanacak finansman tutarları, 1. bölge olan İstanbul’da en çok 5 milyon TL, 2. bölgedeki illerimizde en çok 3 milyon TL, 3. bölgedeki illerimiz için ise en çok 2 milyon TL’dir.

burs 1

ROGRAMA KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

Programımız kapsamında sağlanacak finansman sıfır konutlara yöneliktir. Programdan yararlanabilmek için hanehalkı toplam gelirini dikkate almaktayız. Programdan yararlanacak kişilerin halihazırda bir konutunun olmaması ve son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekmektedir.

Ayrıca, 1. bölge (İstanbul) ve 2. bölgelerdeki (Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla) illerimizde konut almak isteyen vatandaşımızın, son bir yılda bu illerde ikamet etmiş olması şartı aranacak. 3. bölgedeki illerimizdeyse ikamet şartı aranmayacak.

konut sektörü

Alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacaktır.

-- Tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Azami 15 sene vade ile sağlanacak finansmanlarda faiz/kâr payı oranları %0,69’dan başlayan oranlarla uygulanacaktır.

Vatandaşlarımızın ilk üç yılda ödeyecekleri aylık taksit tutarının belirli bir kısmını, kredinin toplam vadesi bitmeden geri ödenmek şartıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak biz üstleneceğiz.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler