FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konut satışında yeni dönem! 1 Kasım'da başlıyor, artık...

Hükümet emlaktaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için yeni önlemler almaya devam ediyor. 1 Kasım'dan itibaren emlak satışlarına e-Devlet üzerinden bir şart getirilecek. Kimlik doğrulamayla birlikte sahte ilanların önüne geçilerek piyasada yapılan fiyat manipülasyonlarını önlemek amaçlanıyor.

Konut satışında yeni dönem! 1 Kasım'da başlıyor, artık...

Emlak satışına kimlik doğrulaması geliyor. Artık olmayan konut ilanı koyarak fahiş fiyatlarla piyasa yükseltilemeyecek. Mal sahibi olarak ilan giren kişilerin gerçekten o taşınmazın sahibi olup olmadığına bakılacak. Aynı zamanda yakını olarak girenler de e-Devlet üzerinden doğrulanabilecek.

thumbs_b_c_143ddd8d1ae16e7617cbc13965f17133 (1)

SAHTE İLANLAR BİRER BİRER DÜŞÜRÜLECEK

e-Devlet üzerinden kurulacak kimlik doğrulamayla sahte ilanlar sistemden birer birer düşürülecek.

"HEM HAKLARINIZ KORUNMUŞ OLACAK..."

Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "e-Devlet sisteminin başlamasıyla birlikte sitemdeki şu anda özellikle gayrimenkul piyasalarındaki sahte ilanlara tamamıyla son gelecek. Düşünün ki T.C. numarasını gireceksiniz, tapu kayıtlarını gireceksiniz aslında her şey sistematiğe girecek. Rakamlar e-Devlet üzerinden kontrol mekanizması işleyecek. O sahte ilanların önü kesilmiş olacak. Dolayısıyla bu ceza yaptırımlarıyla birlikte gayrimenkul sektörünün tamamıyla yıl sonuna kadar canlanmasını birlikte gözlemleyeceğiz. e-devlet sistemine geçmesiyle birlikte hem haklarınız korunmuş olacak hem sizin adınıza başka bir kişinin ilan girmesine engel olmuş olacaksınız. " dedi.

CEZA YAĞDI

ATV Haber'in haberine göre Ticaret Bakanlığı işi bir hayli sıkı tutuyor. Son bir ayda ilanları fahiş olarak yükselten ve piyasayı manipüle edenlere ceza yağdı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler