FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi Almadan Önce Bunları Bilmelisiniz

İhtiyacımız olan nakite ulaşmak için açığımızı gideren tüketici kredileri hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor.

Kredi Almadan Önce Bunları Bilmelisiniz

Peki ev,araç ya da ihtiyaç kredisi alırken dikkat etmeniz gerekenleri biliyor musunuz?

-Alacağınız kredi ne olursa olsun ilk olarak gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını sorgulamalısınız. Özellikle ev ve araç kredisi gibi genellikle yüksek miktarda çekilen krediler için bütçenizi zorlamayacak, aylık ödemelerinizi rahat yapabileceğiniz bir aralık seçmelisiniz. Özetle; almanız gereken kredi ihtiyacınızla çekeceğiniz kredi arasında kapanması zor bir açı olmamalı.

-Kredi çekme işlemi için müşterisi olduğunuz bankayı kullanmak isteyebilirsiniz ancak; bankaların kredi konusunda farklı avantajları ve kredi seçenekleri var. Size en uygun olanını bulmak için iyi bir araştırma yapmalısınız.

-Kredi karşılaştırması yaparken genellikle toplam maliyetin hesaplanması sırasında kimi hatalar yapılır. Sadece faiz oranını baz almayın, aynı zamanda sigorta maliyeti, kredi masrafları ve vergiler de aylık ödemelerinizi etkileyecektir.

-Ev, taşıt ve tüketici kredisi çeken kullanıcıların kredi başvuruları kabul edildiğinde bankalar size hayat sigortası yapma şartı getirecektir. Genellikle bu işlem banka bünyesinde bulunan sigorta acentalarından yapılır ancak buna zorunlu değilsiniz. Hayat sigortanızı Aegon’dan yaparak %40 daha ucuza sigortalanmanız mümkün. Aegon’un avantajlarından yararlanın, ister web üzerinden ister mobilden 5 dk. gibi kısa bir süre içerisinde basit adımlarla poliçenizi oluşturun.

Aegon hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.

-Yıllık faiz oranı, çektiğiniz kredi miktarına karşı ödeyeceğiniz esas faiz oranıdır. Yıllık faiz oranı ödeyeceğiniz tüm masrafları içerir. Kredi almadan önce tabela faiz oranına değil yıllık faiz oranına bakmalısınız.
Bankalarda kredi araştırması yaparken, aylık faiz oranlarıyla birlikte yıllık maliyet oranlarını da öğrenmelisiniz. Yıllık faizi düşük olan kredi seçenekleri ödemelerinizi kolaylaştıracaktır.

-Otomobil almak için araç kredisi, ev almak için de konut kredisi çekme zorunluluğunuz yok. Bazı bankalar ihtiyaç kredilerini de yüksek meblağlar ve düşük faizlerle verebiliyor. Araştırmanıza bu bilgiyi de dahil edin. Örneğin; araç kredisi alacaksanız otomobil rehni, ev kredisi alacaksanız konut ipoteği gibi zorunluluklar var. İhtiyaç kredisi alarak bu zorunluluklardan da kurtulabilirsiniz.

-Kredi notu, kredi puanı olarak da bilinir ve kişilerin banka ve finans kuruluşları ile arasında olan mali dengelerin sayısal bir sonucu anlamına gelir. Bankaların müşterilerine kredi vermeden önce kullandıkları kredi notu referans niteliğindedir. Öngörülen risklerinizi sıraya koymayı hedefleyen kredi notunuzu kredi çekmeden önce mutlaka öğrenmelisiniz. Çünkü; kredi notunuz ne kadar yüksek ise bankadan istediğiniz miktarda kredi çekme ihtimaliniz de o kadar yüksek olacaktır.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler