FİNANS

Kredi kartı sahiplerine oynanan büyük oyun!

Kart aidatını müşterisine iade ettiklerini söyleyen bankaların oyunu ekstreler incelendiğinde ortaya çıktı.

Kredi kartı sahiplerine oynanan büyük oyun!

Şikayetlere göre iptal edilmiş gibi gösterilen aidatlar aslında iade edilmiyor tüketici ekstredeki hesap işlemlerini topladığında aradaki farkın aidat olduğunun farkına varıyor. Banka kart aidatını farklı isimle geri alıyor ya da aidatı tek ekstrede iki kere yansıtıyor.

Kredi kartı aidatını geri isteyen müşterine bankalar ekstre oyunu oynayarak mağdur ediyor. Kredi kartı sahiplerinin Şikayetvar.com’a gönderdiği şikayetlere göre hesap ekstrelerinde iade edilmiş gibi gösterilen kart aidatları farklı yöntemlerle alınıyor.

Bunlar; hesap ekstrelerine yansıtmadan alınıyor tüketici hesap işlemlerini incelediğinde alışveriş tutarı ile ödenmesi gereken miktarda fark ortaya çıkıyor. Bu fark tam da aidat bedeline denk geliyor,
Banka iade ettiğini söylüyor fakat aynı miktarda farklı bir isimle aidat alıyor,
Ekstrelere iki defa kredi kartı aidatını yansıtıyor. Yani tek ekstrede iki aidat görünüyor. Benzer sorunu yaşayan kart mağduru şikayetçilerin şikayetleri şöyle:

Tüketici Yanıltılıyor
“Kullandığım kredi kartı hesap ekstresinde dikkatimi çeken bir konu hakkında bankayı aradım ve müşteri temsilcisi ile görüştüm. Şikayetim kredi kartı ekstremde yıllık kart aidatı iptal edilmiş ama genel toplamdan düşürülmemiş. Yani tüketiciyi yanıltma yapılmış. Yaptığım hesap fişlerini topladığımda aradaki farkın kart aidatı olduğunu tespit ettim. Ben bu bankayla 15 yıldır çalışıyorum güvenim sarsıldı. Hesap hareketlerinde düşmüş gibi gösterip ama hesaba yansıyan bir tutar var. İnsanı kandıran bir mantık.”

Kart Aidatının İsmini Değiştirmişler
“Kredi kartı ekstreme yansıtılan 70 TL senelik kart aidatının iptalini istemiştim. Yeni gelen hesap özetinin en altında yer alan sütunda ise kart borcuma 85 TL üyelik bedeli ilave edildiğini tespit ettim. Bu konuda sayısız yargı kararı olmasına, kartla ilgili herhangi bir yere üye olmak için hiçbir başvuru yapmama rağmen bu ücretin kesilmesi olaydaki keyfiliği gösteriyor. Yetkililerden bunun ve bundan sonrasında alışverişlerim nedeniyle oluşan borçlarım hariç gelebilecek tüm ekstra ücretlerin iptalini, iptal edilmemesi halinde kartımın iptalini istiyorum.”

Tek Ekstrede İki Aidat!
“Bankadan kredi kartı aidatımın iptalini istedim. Çözümün üretildiğini ve iade yapacaklarını söylediler. Bugün gelen kredi kartı ekstremde ne görsem. 2 defa yıllık kredi kartı aidatı yazılmış. Tek ekstrede 2 defa böyle bir şey yazılması herhalde bu bankaya özel bir durumdur.”

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler