FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi kartı son kullanma tarihi nedir? Kredi kartında yazılı valid thru ne demek?

Günümüzde nakitten çok kart kullanılıyor. Fiziki alışverişlerin yanı sıra internet üzerinden yapılan alışverişlerde de banka ya da kredi kartları geçerli oluyor. Banka kartları ve kredi kartları daha pratik ve bazı ayrıcalıklar sunduğu için daha çok tercih ediliyor. Peki, kredi ve banka kartlarının son kullanma tarihi nedir, nerede yazar?

Kredi kartı son kullanma tarihi nedir? Kredi kartında yazılı valid thru ne demek?

İçindekiler

  • Banka ve kredi kartı son kullanma tarihi nedir?
  • Valid thru ne demek?
  • Banka kartında yazılı olan valid thru ne anlama gelir?

Kredi kartları her zaman nakit taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırması, taksit seçenekleri sunması, ödeme avantajlarının bulunması gibi birçok ayrıcalık sağlıyor. Kart kullanıcıları, mobil uygulamalardan ya da internet sitelerinden yaptıkları alışverişlerde bankalar ile firmalar arasındaki anlaşmalara göre cazip indirimlerden de yararlanabiliyor. Ancak banka kartlarının ve kredi kartlarının da son kullanma tarihi bulunuyor.

Banka ve kredi kartlarında son kullanma tarihi olmasının başlıca sebeplerinden biri, kartların zaman içinde kullanım nedeniyle yıpranma, eskime, aşınma gibi faktörlere bağlı olarak hasar görmesidir. Bu yüzden bankalar belli dönemlerde banka ve kredi kartlarını yenilerler. Süresi dolan banka ya da kredi kartının son kullanım tarihi yaklaşırken banka ile iletişime geçilmesi gerekir.

Böylece banka süresi dolan kartın yerine yenisini gönderecektir. Yeni kart müşteriye ulaştığı andan itibaren eski kart kullanım dışı olur. Bazı bankalar eski kartın fiziksel olarak teslim edilmesini talep ederler. Yeni kartı elden müşteriye teslim ederek eski kartın iptalini yaparlar.

Banka ve kredi kartı son kullanma tarihi nedir?

Bir banka ya da kredi kartının son kullanma tarihi kartın ön kısmında yazar. Kredi kartlarının son kullanım tarihleri kartın üzerinde dört haneli olarak bulunur. İlk sayı ay ikinci sayı ise yılın son iki rakamını verir.

Bir kredi kartı ortalama olarak iki üç yıl boyunca kullanılabilir. Son kullanma tarihi yaklaşan kartlar için bankaya yeni bir kart başvurusunda bulunmak gerekir. Bu tür işlemler için banka ile iletişime geçilmelidir.

Valid thru ne demek?

Kredi kartının ön yüzünde bulunan dört haneli rakam "sona eriyor" anlamına gelen expires ya da valid thru yazılarının karşısında bulunur. Türkçe karşılığı ise geçerlilik süresidir. Valid thru kartın son kullanım tarihini bildirir.

Banka kartında yazılı olan valid thru ne anlama gelir?

"Şu zamana kadar geçerlidir"in karşılığıdır. Kredi kartının ön tarafındaki on altı haneli sayının hemen altında sağ tarafta görülür. Kullanımda sorun yaşamamak için kartın son kullanma tarihi dolmadan yeni kart talebi yapılmalıdır.
Çünkü yeni kartın gelme süresi on beş iş gününü bulabilir. Bu süre de kullanıcının ödemelerinde ya da alışverişlerinde aksamaya sebep olabilecek kadar uzun bir süredir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler