FİNANS

Kredi kartı ücretlerine düzenleme geliyor!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kredi kartı üyelik ücretlerinin önümüzdeki dönemde ele alınacağını açıkladı.

Kredi kartı ücretlerine düzenleme geliyor!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

Hükumetin memur zamları konusunda uzlaşma yolunda olduğunu belirten Babacan eğer uzlaşma sağlanırsa bayram başlamadan anlaşmaya varılacağını söyledi sözlerine şu şekilde devam etti.

"Faruk Beyin şöyle bir niyeti var hakem heyetine falan gitmeden masada çözelim hatta bayrama girerken anlaşıp imzalayıp bitirelim diyor. Biz de destek veriyoruz kendisine. Keşke anlaşma olsa diyoruz. -Enflasyonun üstünde herkesi mutlu edecek bir rakam belirlediniz diye ümit ediyoruz. -Biz bugüne kadar hep şunu söyledik, enflasyona çalışanlarımızı ezdirmeyeceğiz dedik. Ve bugüne kadarki artışlarda hep enflasyon artı bir miktar üzeri oldu. Bazen şu oldu biz artışımızı verdik ama bazı dönem enflasyon ondan fazla çıkabildi. fazla çıktığı dönemlerde o farkı verdik. Mesela bu yılın ilk 6 ayında bir puan fazla çıktı o bir puanı biz ayrıca bütün çalışanlarımıza ödedik. öyle bir durum olursa biz farkı ödeyeceğiz diyoruz."
TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken'in sokak olayları eylemlerinin ülke ekonomisini ne yönde etkiledği sorusuna Babacan şu şekilde cevap verdi.
"Mayıs ayının sonunda bizdeki iç harketlilikle dünyada küresel hareketliliğinin olduğu dönem üst üste çakıştı. Göstergelerdeki değişikliğin ne kadarının içerden ne kadarının dışardan oldu bunu ayrıştırmak zorlaştı. Piyasalardaki bu hareketliliğinin Türkiye’ye özel olmadığını görüyoruz. Benzer birçok gelişmekte olan ülkede aynı şeylerin olduğunu görüyoruz. Aynı tarihlerde benzer piyasalarda aynı hareketler oluştu pek çok ülkede borsada düşüşler yaşandı faizler yükseldi. Dolara karşı pek çok ülkenin para birimi değer kaybetti. Türkiye sadece 4,6 değer kaybetti. Türkiye Döviz kurları açısında nisbeten daha az değer kaybeden ülkeler arasında. Borsa açısından Türkiye yüzde 20 değer kaybetti. Diğer ülkeler açısından daha fazla değer kaybetti.

Gezi olaylarının ardından "Türkiye ekonomisi kötüye gitsin" diyen bir kesimin varlığından söz eden Babacan, "biz halkımızın sağduyusuna güveniyoruz" dedi.

"Halkımız ne olup bittiğini gerçeği görüyor. Bu AK Parti iktidarından bir şekilde kurtulmamız lazım bunun yolu memleketin batması ekonomini batması ise yeter ki bunlardan kurtulalım diyen bir malesef hastalıklı düşünce yapısı var bazı kesimlerde biz de bunun farkındayız..alışveriş yapmayın tüketim dursun yoksa gidecekleri yok diyor böyle hastalıklı bir düşünce var..../demokrasilerde herkesin farklı fikirleri olabilir farklı öneriler olabilir.Mümkün olduğunca bunların hepsi dikkate alınır, politikalar bunlara göre uyarlanabilir.Bunun bilinci ile hareket edeceğiz arada iletişim kopukluğu olabilir dönem dönem irtibat kopuklukları olabilir ya da yeterince çaba harcayıp dikkatimizden kaçan yeterince dinlemek eksikliği gösteren toplum kesimleri varsa bunları hızla kapatmak için büyük gayret içindeyiz. Bu işte yasadışı örgütler var güvenlik konusunda taviz vermemiz sözkonusu değil"

Avrupa Birliği konusunda bir fasıl daha açmayı başardık

AB’de 28 ülkenin uymaya çalıştığı standartları hedef olarak öngörmüşüz bir çabamız var bütün o olayların ortasında birliyorsunuz 3 yıldır fasıl açılmıyordu biz bir fasıl daha açtık. Hatta bazı ülkeler engel olmaya çalıştı. 27 ülkenin konsensuyla bir fasıl daha açtık demekki Türkiye’nin AB süreci devam ediyor.

Enflasyondaki son durumu değerlendiren Babacan, Enflasyondaki geçici iniş ve çıkışların normal olduğunu belirtti.
Enflasyonun sürekli kontrol altında tutulması gerektiğini belirtti. Babacan sözlerine şu şekilde devam etti "2002'de Enflasyon yüzde 30'du 2014'de hedefimiz yüzde 5 olarak hedefliyoruz" dedi.

Kredi Kartı ücretleri konusunda önümüzdeki dönemlerde düzenleme yapılacak

Biz isitoyurz ki serbest rekabetde fiyatlar oluşsun bankalar faizleri rekabet içinde belirlesin ama bazen bu rekabet şartları iyi çalışmayabilir bazen düzenleme gerekebiliyor bunu istemiyoruz .Biz ne yaptık tüketici koruma yasasına bankacılıkla ilgili maddeler koyduk BDDK'ya tavan belirleme yetkisini verdik. meclis açılır açılmaz geçecek BDDK yetki alacak şu konulardan ücret alabilirsiniz ve tavan belirlenecet. Bir hizmetin makul karşılığı olmalı, hapsolmuş müşteri durumundan istifade eden bazı bankalar olabilir düzenlemeyi BDDK'ya yapacak. abartmamak lazım ölçüyü kaçırmamak gerek."Gündemimizde erken emeklilikle ilgili bir çalışmamız yoktur"

Babacan erken emeklilik konusunda şu şekilde açıklama yaptı.

Türkiye defalarca aynı hatayı yaşadı hala bedelini ödüyoruz. bütün ülkeler sosyal güvenlikte emeklilik yaşının düşüren yok. 2008 de kademe kademe var. şu anda 65 ama yavaş yavaş artıyor. Sisteme bugün girenler için ileriye doğru emeklilik yaşı var. Bu reformlar ile çocuklarımız ve torunlarımızın sosyal güvenliğini dizayn etmeliyiz.

Ergenekon Davası kararları ile ilgili de konuşan Ali Babacan "demokratikleşme süreci bitti diyemeyiz daha çok işler yapmamız lazım " diye konuştu.

" İzlenilmesi gereken bir konu ama bütün olan bitenlerin Türkiye'deki demokrasinin, demokratik kurumların daha da güçlendirilmesi konusunda hepimizin alması gereken mesajlar var. Bu demoktarikleşme süreci bitti bu kadar diyemeyiz daha çok işler yapmamız lazım ki o kültür Türkiye'de yerleşsin herkesin eylemlerine yansısısın." dedi.

Hissenet
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler