FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi kullacaklar bu habere dikkat! Kimler kredi kullanabilir?

Bankaların tüketici ya da ihtiyaç kredisi olarak adlandırdıkları, en az 3 yıl vadeli olan kredileri kimler alabilir ve hangi harcamaları için kullanabilir?

Kredi kullacaklar bu habere dikkat! Kimler kredi kullanabilir?

İhtiyaç kredisini, borç kapatmaktan, okul masrafına, ev tadilatına, kredi kartı ödemelerine, hatta ikinci el bir otomobil alımına kadar pek çok harcama dilimi için kullanabiliriz. Kredi kullanırken niçin istediğiniz sorulmaz ya da sorulsa bile bunu belgelemeniz gerekmez. İstediğiniz kredi tutarını bankadan aldıktan sonra harcamanızı dilediğiniz kalem için yapabilirsiniz. Peki kimler ihtiyaç kredisi kullanabilir?

Gelirinizi belgelemeniz şart

Bunun için öncelikle 18 yaşını doldurmak ve gelirinizi belgeleyebiliyor olmanız gerekir. Yani kredi kullanırken sizin sigorta dökümünüze mutlaka bakılır. Bankalar genelde aynı iş yerinde en az 6 ay çalışma zorunluluğu da ararlar. İşleriniz arasında geçiş varsa bu süre bazen daha kısa sürebilir. Ya da maaş aldığınız banka bu süreyi biraz daha öne indirebilir. Gelirinizi belgelediniz peki ya tutar?

Aylık taksitler gelirinizin yüzde 40’ını geçmemeli

İşte ihtiyaç kredisi kullanırken aylık taksitlerin sizin maaşınızın yüzde 40’ını geçmemiş olmasına dikkat edilir. Örneğin aylık 2.000 TL net maaşınız varsa aylık taksitleri 700 TL olan 36 ay vadeli 20.000 TL kredi kullanabilirsiniz. Bankalar ayrıca sizin başka kredi ödemesi olup olmadığına da bakarlar. Ve tabi ki kredi notunuza. Eğer kredi notunuz düşükse ya da kara listedeyseniz kredi kullanamazsınız. Kredi notunuz yoksa yani daha önce kredi ya da kredi kartı kullanmadıysanız, ilk olarak maaş aldığınız bankaya müracaat etmenizde fayda var. Yine kredi kartı kullanmaya başlarsanız da kısa bir süre sonra kredi notunuz oluşur.

Peki ya çalışmayanlar, ev hanımları serbest çalışanlar vs. Onlar da ancak gelirlerini belgeleyebildikleri takdirde kredi kullanabilir. Örneğin kira geliri gibi belgelenebilecek bir geliriniz varsa banka size kredi kullandırabilir. Özetle kredi notunuzda sorun yoksa ve gelirinizi belgeleyebiliyorsanız ihtiyaç kredisi de kullanabilirsiniz.

[

](http://sayyac.mynet.com/tiklama/546?tags=kredi_ihtiyac_24_ay&url=http%3A%2F%2Fkredihesaplama.mynet.com%2Fihtiyac%2Fkarsilastir%2F24-ay-vade-ile-20000-tl%2F)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler