FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kritik toplantı sonrası dolar hızla geriledi!

Antalya'da Türkiye, ABD ve Rusya genelkurmay başkanlarının bir araya gelmesinin ardından dolar geriledi.

Kritik toplantı sonrası dolar hızla geriledi!

Türkiye, ABD ve Rusya genelkurmay başkanlarının Antalya'da buluşmalarının ardından, jeopolitik risklerin azalacağı beklentisiyle dolar 3.68 liranın da altına geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz toplantısı öncesi 3.74 liraya kadar yükseldikten sonra 3.70 lira düzeyine çekilen dolar, TSK'nın üçlü toplantıyı duyurmasının ardından 3.70'in de altına gereledi ve 3.6722 lirayı test etti. Aynı sürede, euro da 3.93 lira düzeyinden 3.8827 liraya kadar geriledikten sonra 3.89 - 3.90 lira aralığına döndü.

Fed Başkanı Yellen, geçen Cuma günü Chicago'da yaptığı bir konuşmada, Fed'in 14-15 Mart tarihlerinde yapılacak Açık Piyasa Komitesi toplantısından faiz artırımı çıkabileceği sinyalini verererek,
"Ekonomik veriler beklendiği gibi gelmeyi sürdürürse, şu anda federal fon oranını kademeli olarak artırmanın uygun olacağını düşünüyoruz. İstihdamın ve enflasyonun beklentilerimiz doğrultusunda gelişmeye devam edip etmediğini değerlendirecek ve bu durumda federal fon oranının daha fazla ayarlanması uygun olacaktır." demişti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler